Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα» – Τι λέει ο δικηγόρος της για τα χρηματικά ποσά και το Κατάρ

«Αθώα» δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, η Εύα Καϊλή αναφορικά με τις κατηγορίες που τις προσάπτουν οι βελγικές Αρχές.

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση σκανδάλου Qatargate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το οποίο έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων η ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η Εύα Καϊλή, η περιουσία της οποίας δεσμεύτηκε στην Ελλάδα, προφυλακίστηκε την Κυριακή από τον δικαστή που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση, και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη σε ακρόαση ενώπιον δικαστή στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε νέα ανακοίνωση της oμοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η ίδια, μέσα από τις φυλακές που βρίσκεται, παρουσιάζει για πρώτη φορά τη θέση της -μέσω του δικηγόρου της- αναφορικά με τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι βελγικές Αρχές.

Δηλώνει αθώα

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την ευρωβουλευτή στην Ελλάδα, τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν έχει εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. «Ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο».

«Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μαγδαλένα Καϊλή» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Open.

Όσον αφορά τον πατέρα της Εύα Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή, ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα» αλλά «όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

Πηγή: in.gr