4η Απονομή βραβείων Ανταποκριτών “Ευπρέπεια 2021”

Οι Βραβευθέντες με το Βραβείο “Ευπρέπεια 2021”. Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση Θ. Τσικνής

 

Αθήνα.- Την 4η Απονομή των Βραβείων Ανταποκριτών «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2021» πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Τιμήθηκαν Άνθρωποι των ΜΜΕ, εκπρόσωποι από ένας ευρύ επαγγελματικό φάσμα και φορείς που εκπέμπουν «Ευπρέπεια», με τις δράσεις τους: οι κ.κ. Α. Βασιλικός, Κ. Δεριζιώτης, Δημοκρατία της Αϊτής, Κ. Κυριάκης, Ι. Κωστόγλου-Αθανασίου, Γ. Λογοθέτης, Ab. Mekki, Μ. – Δ. και Π. Πρωτοψάλτης, Κ. Ροδουσάκης, Γ. Σακελλαρόπουλος, Κ. Σταμπολής, Π. Στόλης.

Τα Βραβεία Ανταποκριτών «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2021» απένειμαν ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής κ. Α. Καραμάνος, ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κ. Τσουτσοπλίδης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας των Ανταποκριτών κ.κ. Ε. Τσικνής και S. Yang.

«Οι τιμώμενοι θα μπορούσαν να είναι η προσωποποίηση της “Ευπρέπειας”. Γιατί με την Ποιότητά τους διαπαιδαγωγούν όλους εμάς. Ίσως έχουν συνειδητοποιήσει ότι από τη δική τους Ποιότητα θα μετρηθεί και η Ποιότητα ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Μήπως από την Ποιότητα των λόγω του Δημοσθένη και του Ισοκράτη δεν μετράμε την ποιότητα των Αθηναίων του 4ου αιώνα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, κ. Ε. Τσικνής.

Τιμώμενα πρόσωπα, κατά σειρά επιδόσεως του βραβείου, οι:

Κώστας Δεριζιώτης, για την ευπρεπή Διαδρομή του στον δημοσιογραφικό στίβο, ως εκδότης και διευθυντής του πολύγλωσσου δημοσιογραφικού οργάνου “Χρήμα και Τουρισμός”. Δεν παρέστη για λόγους υγείας και το βραβείο παρέλαβε ο γιός του.

Γιώργος Λογοθέτης, Ανταποκριτής Ξένου Τύπου, με ευπρεπή καταγραφή ιστορικών προσωπικοτήτων όπως του Μίκη Θεοδωράκη, Ούλοφ Πάλμε ενώ ασχολήθηκε και με θέματα ελληνικού Πολιτισμού και Ελλήνων του εξωτερικού, δημιουργώντας σειρά ντοκιμαντέρ για τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας, της Κορσικής, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, του Πόντοθυ και της Φυλής ΚΑΛΑΣ στο Πακιστάν.

Abdellatif Mekki Elsayed Ali, για την ευπρέπειά του ως ανταποκριτής Ξένου Τύπου και την διοργάνωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης με ελληνική μόρφωση και συμμετοχή στηον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου (1973).

Κωστής Σταμπολής,  Ανταποκριτής Ξένου Τύπου , Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας. Για την 40χρονη ευπρεπή παρουσία του στο χώρο της Ενημέρωσης σε θέματα Ενέργειας.

Παναγιώτης  Στόλης  Φωτο-ειδησιογράφος  για την μακρόχρονη  ευπρεπή δραστηριοποίησή του στα Ελληνικά και Διεθνή  ΜΜΕ.

Ειδικά Βραβεία

Δημοκρατία της Αϊτής,  για την Ευπέπειά της , ως Πρώτη χώρα  που κατήργησε τη δουλεία και ως Πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ανεξαρτησία της Ελλάδος, αμέσως μετά την έναρξη του Εθνο-απελευθερωτικού Αγώνα του 1821. Το Βραβείο θα σταλεί στη Ρώμη δια της Διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι η Αϊτή δεν έχει  Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής, για την ευπρέπεια διαχείρισης του Ξενοδοχειακού Κλάδου οραματιζόμενος την ευπρεπή πράσινη μετάβαση της φιλοξενίας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού.

Σπύρο Κυριάκη, Οικονομολόγο και Εθελοντή, για την Ευπρέπειά του ως ενεργός Εθελοντής ενεργοποιώντας δημιουργικές δυνάμεις προσφοράς στα κοινά δρώμενα της Αγίας Ευφημίας Φωκίδας και την έκδοση της εφημερίδας και ενημερωτικής ιστορσελίδας «Αγιαθυμιώτικα Νέα».

Ιφιγένεια  Κώστογλου – Αθανασίου, Ιατρό  και Ερευνήτρια για την Ευπρέπεια και το Ήθος της ως μάχιμη ιατρός του ΕΣΥ, που ρίχτηκε στη μάχη κατά του  Covid χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος, προσφέροντας αγάπη, χαμόγελο και θάρρος στους ασθενείς της, τιμώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη.

Στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη και τα μέλη της οικογενειακής  εταιρείας «Αφοί  Δ. Πρωτοψάλτη ΟΕ», για την Ευπρέπεια της Αλληλεγγύης τους, συνδράμοντας τις τοπικές αρχές των Κυθήρων στη διάσωση δεκάδων προσφύγων. Η άμεση κινητοποίησή τους με το γερανό της εταιρίας τους, συνετέλεσε στην αποφυγή μιάς ανθρωπιστικής τραγωδίας.

Κυριάκος Ροδουσάκης, Πρέσβυ ε.τ., για την Ευρέπειά του στην επί σειρά πολλών ετών διαδρομή του, τιμώντας την Ελλάδα από οποιαδήποτε θέση υπηρέτησε. Η ευπρεπής εφευρετικότητά του, για την ανάδειξη του Ελληνισμού, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νεώτερους διπλωμάτες και όχι μόνο.

Γιώργος Σακελαρόπουλος, Βιοκαλλιεργητής, για την Ευπρέπεια και την Αγάπη του στην Ελληνική ΓΗ, την οποία σέβεται βαθιά και αδιαπραγμάτευτα, θέτοντας γνώσεις, την εμπειρία και την ψυχή του σε προϊόντα-πρέσβεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Η 30χρονη επίπονη προσπάθειά του επιβραβεύεται από το αποτέλεσμα σειράς διεθνών διακρίσεων.

Από τις διακριτές παρουσίες στην τελετή βράβευσης, ο Στρατηγός  Δημήτριος Γλίμης , αρχηγός της ελληνικής Αποστολής στο Αφγανιστάν, που βρήκε τον σκοτωμένο πολεμικό Ανταποκριτή Κήλιαρη.