ΓΓΑΕ για την προώθηση της ιδέας του Μαραθώνιου Δρόμου

Τις αξίες και τα ιδανικά του Μαραθώνιου Δρόμου και την διάδοση τους διεθνώς είχε θέμα η συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, με τον Δημήτρη Κυριακίδη, γιό του θρυλικού Έλληνα Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, νικητή του εμβληματικού Μαραθωνίου Βοστώνης το 1946.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας σε σχετική ανάρτησή του, κατά τη συζήτηση αναζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας και προοπτικές δράσεων και εκδηλώσεων αναφορικά με την ιδέα του Μαραθωνίου.

«Κατά την συνάντηση συζητήσαμε ειδικότερα τις προοπτικές περαιτέρω διάδοσης της ιδέας του Μαραθωνίου στις ΗΠΑ με επίκεντρο την Βοστώνη. Αναφέρθηκα στην επίσκεψή μου στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο και στην συνάντησή μου με τον επικεφαλής του «26.2 Foundation», Tim Kilduff, στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας μου στην περιοχή Βοστώνης και επαφών μου με φορείς από την ακαδημαϊκή κοινότητα, με εκπροσώπους από πολιτιστικά ιδρύματα, και διακεκριμένους ομογενείς και φίλους της Ελλάδας, με θέμα την προώθηση της διεθνούς εικόνας της χώρας» τονίζει ο κ. Χρυσουλάκης, σημειώνοντας ότι ο Δημήτρης Κυριακίδης έχει επί δεκαετίες συνεισφέρει εργαζόμενος για την διάδοση του πνεύματος του Μαραθωνίου διεθνώς, από τις ΗΠΑ έως την Κίνα όπου εργάζεται σήμερα ως ναυπηγός.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσουλάκη, υπήρξε η δέσμευση για προσπάθεια  από κοινού ώστε η οικουμενικής εμβέλειας ιδέα του Μαραθωνίου «να συνεχίζει να ενισχύει την εθνική μας εικόνα και να γονιμοποιεί περαιτέρω δράσεις μας στο πεδίο της δημόσιας διπλωματίας, με αιχμή και μέσο το έργο και τη συνεισφορά Ελλήνων Ομογενών».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής του ιδρύματος «26.2», Tim Kilduff, ο γενικός γραμματέας σημειώνει πως  το ίδρυμα πρωτοστατεί στην προώθηση και προβολή του αγωνίσματος του Μαραθωνίου, των ιδανικών του αθλητισμού, αλλά και ζητημάτων υγείας και ευεξίας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και τη δημιουργία ενός International Marathon Center, το οποίο θα προβάλλει το αγώνισμα του Μαραθωνίου σε ένα ευρύτατο κοινό τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Πηγή: ΕΡΤ