Δέκα χριστουγεννιάτικα «χωριά» στις γειτονιές της Αθήνας

Τεχνόπολη Nikolas Kominis

 

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων μεταμορφώνει γειτονιές της Αθήνας σε «χριστουγεννιάτικα χωριά» γεμάτα δράσεις για τα παιδιά. Φέτος, στον χάρτη προστίθενται ακόμη τέσσερα.

O Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στις πλατείες Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Γκίκα (Ελληνορώσων)

Kατασκευές, κεράσματα, face-painting ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί και άλλες γιορτινές εκπλήξεις θα σκορπίσουν παιδικά χαμόγελα.

Nikolas Kominis
Nikolas Kominis

Ακολουθώντας τον χάρτη του χωριού, οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν τη διαδρομή με τελικό προορισμό το σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη, ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα, όπως παραστάσεις με μαριονέτες, BubbleShow, αφήγηση παραμυθιών, ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσικοκινητικές δράσεις με το ξωτικό των Χριστουγέννων.

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών:
Καθημερινά 11:30 – 14:00 & 15:00 – 20:00. Σάββατο 31.12: 11:00 – 17:00.