Πολύς κόσμος και κέφι στο Χριστουγεννιάτικο Γλέντι των Ηπειρωτών του Μίσιγκαν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις καλές εποχές θύμισε σε όλους το Χριστουγεννιάτικο γλέντι του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μίσιγκαν το οποίο έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα «Καρμάνος» της ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Troy.

Μετά τα 3 ‘πέτρινα’ χρόνια της πανδημίας και των συνεπειών της, ο σύλλογος επανήλθε πάλι ζωντανός και δυνατός με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συνεστίαση με επίσκεψη του Αϊ Βασίλη (Santa Claus) φορτωμένου με δώρα για όλα τα παιδιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μίσιγκαν κ. Νικόλαου Καλτσούνη τονίζοντας την σημασία να ξανασυναντηθούν οι Ηπειρώτες συμπατριώτες της περιοχής, να ξανααγκαλιαστούν και να ανταλλάξουν τα νέα τους όπως πριν την πανδημία.

Στιγμιότυπο από την προσευχή των Ηπειρωτών του Μίσιγκαν.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τους περίπου 150 παρευρισκόμενους να τηρήσουν ένα λεπτό σιγή εις μνήμην των συμπατριωτών που μας ‘άφησαν’ εν μέσω της πανδημίας!

Ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου και ιεροψάλτης της ενορίας κύριος Ορέστης Καλτσούνης έψαλε το ‘Πάτερ Ημών’ και ευχήθηκε σε όλους υγεία και αιωνία η μνήμη στους φίλους και συγγενείς που ‘χάθηκαν’ τα τελευταία 3 χρόνια!

Το δείπνο ήταν πλούσιο και ατελείωτο και δεν λείψανε οι νοστιμότατες παραδοσιακές Ηπειρώτικες πίτες που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου. Το σουβλιστό αρνί ήταν προσφορά της εταιρείας «Windy City Construction» του συμπατριώτη κ. Νικόλαου Μπάχου και το κοντοσούβλι, γλυκά και άλλα εδέσματα ήταν χορηγία των γνωστών επιχειρηματιών αδελφών Παρτάλη.

Ο Άγιος Βασίλειος με τον Παΐσιο.

Ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνιση του κατά τις 8.00 μμ προς χαρά όλων των μικρών και ‘μεγάλων’ παιδιών! Ο Άη Βασίλης διηγήθηκε ιστορίες στους/ις μικρούς/ες Ηπειρώτισσες μπροστά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο προτού τους μοιράσει τα δώρα που είχε φέρει από τον ‘Bόρειο Πόλο’, χορηγία όλων των μελών του συλλόγου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς επιμέλεια του «Donald», γνωστού DJ της περιοχής και γνώστη της Ηπειρώτικης μουσικής!

Η χαρά στο πρόσωπο των παιδιών απετέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τους διοργανωτές και όλους τους παρευρισκόμενους!

Ο Άγιος Βασίλης με την μικρή Μαριλένα.
Ο Άγιος Βασίλης ενώ μοιράζει δώρα.
Ο Άγιος Βασίλης ενώ συνομιλεί με τα παιδιά.
Ο Ορέστης Καλτσούνης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του προέδρου του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μίσιγκαν Νίκου Καλτσούνη.
Οι Ηπειρώτες ενώ απολαμβάνουν το πλουσιοπάροχο δείπνο.
Το αρνάκι και το κοντοσούβλι είχαν την τιμητική τους.

Πηγή: anamniseis.net