Εύα Καϊλή: «Ώρα μηδέν» για την πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής

Ώρα μηδέν για την Εύα Καϊλή, η οποία σήμερα στις 9 το πρωί (10 ώρα Ελλάδος) θα απολογηθεί για το Qatar Gate. Μετά την απολογία της θα ακολουθήσει η απόφαση για το αν τελικά θα παραμείνει στις φυλακές Χάρεν ή θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη δίκη της.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι της συνάντησαν την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή και όπως ανέφεραν είδαν έναν άνθρωπο δυστυχισμένο που ανησυχεί για την 2 ετών κορούλα της, την οποία μάλιστα δεν την έχει δει καθόλου όλες αυτές τις μέρες. Η μόνη επίσκεψη που έχει δεχτεί στη φυλακή, είναι από τον πατέρα της.

Λίγη ώρα μετά την συνάντηση του με την Εύα Καϊλή, που διήρκησε 4 ώρες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι «είναι προβληματισμένη πάρα πολύ, αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της , τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε και αυτή τη στιγμή είμαι υποχρεωμένος να μην κάνω καμία δήλωση σχετικά με την ουσία της υπόθεσης».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μαζί με τον Βέλγο δικηγόρο, ελληνικής καταγωγής Ανδρέα Ριζόπουλο θα χαράξουν την υπερασπιστική γραμμή της ευρωβουλευτού.

«Και ο κ. Ριζόπουλος που είναι πολύ έμπειρος Βέλγος δικηγόρος και έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα από εμένα, είπε πως καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής, νομικά επιχειρήματα όμως για να αφεθεί ελεύθερη έχουμε πάρα πολλά» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θέλει να επιστρέψει κοντά στο παιδί της.

Δεκατρείς ημέρες κράτησης στις φυλακές του Βελγίου μετρά η Ελληνίδα πολιτικός.

Τι θα ισχυριστεί

Στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών, όπου θα βρίσκονται δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος θα αναπτύξουν τα νομικά τους επιχειρήματα ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή που θέλει την πρώην ευρωβουλευτή και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να να ισχυρίζεται ότι

  • δεν γνώριζε ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της
  • δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες,
  • δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και
  • δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Παράλληλα με εμφατικότατα θα τονιστεί η ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο δίχρονο παιδάκι της.

Οι συνήγοροί της δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ως προς ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς αυτό που τίθεται επί τάπητος από τους δικαστές σήμερα είναι κατά πόσο η Εύα Καϊλή είναι ύποπτη φυγής ή μπορεί να αλλοιώσει τα αποδεικτικά στοιχεία. Όπως λένε ούτε το ένα μπορεί να κάνει, ούτε το άλλο, οπότε τα καθαρά νομικά κριτήρια κατά τα λεγόμενα του κ. Δημητρακόπουλου είναι ισχυρά για να αφεθεί ελεύθερη. Εντούτοις δεν υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις ως προς την έκβαση, καθώς υπεισέρχεται και η παράμετρος “ομοσπονδιακός Εισαγγελέας” ο οποίος έχει την δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην όποια απόφαση εντός 24 ωρών.

Εφόσον ακολουθηθεί το πρόγραμμα, μέχρι το μεσημέρι, πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αναμένονται ανακοινώσεις, τόσο από τους δικηγόρους όσο και από την Εισαγγελία.

Πηγή:enikos.gr