Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1

Με γκολ του Αοσμαν στο 84′ ο Ιωνικός απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ο οποίος είχε χάσει τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ μετά το 0-1 του, θαυμάσιου σήμερα, Μπερνάρντ στο 14′.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Παλάσιος, δεξιός ο Βαγιαννίδης και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Σπανός για τον Ιωνικό ξεκίνησε με τον Χουτεσιώτη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Μύγας, αριστερός ο Σάκιτς και ο Σόουζα με τον Ρομάο οι δύο στόπερ. Τσίμπτσαχ, Αντούνιες, Άοσμαν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Φαντιγκά, Λοβέρα στα άκρα και στη κορυφή ο Μάντζης.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μπερνάρντ

Από το πρώτο λεπτό του ματς ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, είχε τον έλεγχο της μπάλας, έβγαλε πολλές ανακτήσεις ψηλά και στο 14′ η υπεροχή του καρποφόρησε.

Μετά από ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Έλληνα επιθετικού και ο Μπερνάρντ από κοντά άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου με την πράσινη φανέλα

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο ”Μπένι” έδωσε… μισό γκολ στον Παλάσιος αλλά ο Αργεντινός εξτρέμ από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ιωνικού.

Οι ”πράσινοι” είχαν το προβάδισμα από νωρίς αλλά από το 30′ και έπειτα ο Ιωνικός εκμεταλλεύθηκε την όχι και τόσο καλή εικόνα των ”πρασίνων” με την μπάλα στα πόδια αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι, πήραν μέτρα στο γήπεδο και έγιναν πιο απειλητικοί, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάτι αξιοσημείωτο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που στο 34′ άγγιξε το γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Παναθηναϊκός τα έχανε, ο Ιωνικός το έβαλε και τον τιμώρησε

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ήταν καλύτερος αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που έφτιαξε για να… καθαρίσει το παιχνίδι.

Στο 58′ ο Ιωαννίδης σούταρε πάνω στον Χουτεσιώτη, στο 67′ ο Τσέριν αμαρκάριστος από πλάγια θέση δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ στο 80′ ο Σπόραρ πέρασε τον Χουτεσιώτη αλλά σε κενό τέρμα το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Σόουζα πρόλαβε πάνω στη γραμμή.

Ο Ιωνικός παρέμεινε… ζωντανός και στο 84′ ο Άοσμαν τιμώρησε το ”τριφύλλι”. Μετά από ωραία επίθεση, ο Άοσμαν έπαιξε ωραία με πλάτη, πέρασε τον Κώτσιρα και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-1. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πίεσαν για το γκολ αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό, με την κεφαλιά του Σπόραρ στις καθυστερήσεις να περνά ψηλά άουτ.

gazzetta.gr