Superleague, η βαθμολογία: Απώλεια ο Παναθηναϊκός, στους 6 η διαφορά από την ΑΕΚ

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει απώλεια στη Νεάπολη και την ΑΕΚ να μειώνει τη διαφορά στους 6 βαθμούς. Γκέλα Ολυμπιακού στα Γιάννενα και Άρη στη Λιβαδειά.
Παναθηναϊκός – Ιωνικός

Οι «πράσινοι» βρήκαν σκορ νωρίς γκολ με το Μπερνάντ από την υπέροχη ενέργεια του Ιωαννίδη, ένα γκολ που φάνηκε πως θα ήταν αυτό που έκανε την διαφορά σε μια βραδιά που οι «πράσινοι» δεν… γοήτευσαν με την απόδοσή τους αλλά και πάλι είχαν ευκαιρίες για κλειδώσουν την νίκη αλλά τις… ξόδεψαν στο πρώτο ο Παλάσιος και στο δεύτερο ο Σπόραρ.

Έτσι υπήρξε η τιμωρία στο φινάλε καθώς ο Άοσμαν ισοφάρισε και έδωσε στον Ιωνικό ένα πολύτιμο βαθμό αλλά και στην ΑΕΚ την ευκαιρία να πάει στους 6 βαθμούς τη διαφορά.

Ολυμπιακός – Γιάννενα

Κάζο του Ολυμπιακού στα Γιάννενα και πλέον η αποστολή διεκδίκησης του πρωταθλήματος γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου. Οι Πειραιώτες φάνηκε πως θα έχουν ένα εύκολο πέρασμα από τους Ζωσιμάδες καθώς με απόλυτο σταρ τον Κώστα Φορτούνη που πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (το δεύτερο με απίθανη εκτέλεση φάουλ) πήγαν στα αποδυτήρια με το μαξιλαράκι του 2-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που ελάχιστα είχε φανεί στο ματς.

Ένα ματς που μόνο ήρεμο δεν ήταν αφού στιγματίστηκε από τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς (και των δύο ομάδων) και την αστυνομία, αλλά και τις σερί διακοπές στο πρώτο ημίχρονο που… προκαλούσαν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα με τις ρίψεις καπνογόνων εντός αγωνιστικού χώρου.

Η επανάληψη όμως είχε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, καθώς ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο γήπεδο κι άρχισε να προκαλεί… πονοκεφάλους στην εστία του Πασχαλάκη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν… πήραν το μηνυμα ούτε με τις ευκαιρίες των γηπεδούχων, ούτε όταν ο Παμλίδης μείωσε το σκορ. Έτσι ο Λιάσος που… προειδοποίησε με δοκάρι, σκόραρε και έδωσε στον ψυχωμένο ΠΑΣ ένα βαθμό που στο ημίχρονο έμοιαζε χαμένος!

ΑΕΚ- Λαμία

Μετά από ένα μήνα χωρίς επίσημες υποχρεώσεις και με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, το ματς με την Λαμία ήταν βέβαιο πως θα έκρυβε… παγίδες για την ΑΕΚ που αναζητούσε μόνο τη νίκη. Η Ενωση από το πρώτο λεπτό ήταν το… αφεντικό του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να νικήσει τον Σαράνοφ και να διώξει το άγχος. Τελικά η είσοδος του Φαν Βέερτ ήταν αυτή που έκανε την διαφορά στο ματς.

Μπήκε στο 62′ σκόραρε στο 67′ και κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για μια νίκη που το τελικό 3-0 (άλλο ένα γκολ από τον Ολλανδό κι ένα από τον Λιβάι Γκαρσία) την κάνει να δείχνει πιο εύκολη από τον τρόπο που ήρθε. Στο τέλος της ημέρας σημασία έχει πως ο Ματίας Αλμέιδα θα σβήσει με ηρεμία τούρτα γενεθλίων αφού οι παίκτες της Ένωσης του έκαναν το καλύτερο δώρο.

Άρης-Λεβαδειακός

Τέσσερις ημέρες μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο, ο Άρης θέλησε στο ίδιο γήπεδο να κάνει μια… copy paste ανατροπή, αλλά αυτή την φορά δεν έφτασε στον στόχο. Ο Πάλμα βρήκε ξανά δίχτυα και με εκπληκτικό τρόπο ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς, το επίσης καταπληκτικό γκολ του Χάμοντ με το οποίο προηγήθηκε ο Λεβαδειακός, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το πολυπόθητο… διπλό δεν ήρθε ποτέ για τον Άρη, αφού σε δύο φάσεις ο Γκρέι έχασε τα άχαστα κι έτσι η ομάδα του Πάρντιου, επέστρεψε στο πρωτάθλημα μετά την διακοπή του Μουντιάλ με απώλεια βαθμών!

Αστέρας-Βόλος

Στην Τρίπολη δεν κουνήθηκε το πλεκτό (0-0) κι έτσι Αστέρας και Βόλος. Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και θα ξεχαστεί γρήγορα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν αυτοί τις στιγμές τους για να πάρουν το τρίποντο της νίκης, όμως ο Κλέιμαν για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν σταθερός και είχε σημαντικές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην εστία του Βόλου.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14Η)

Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου

Λεβαδειακός – Αρης 1-1
ΑΕΚ – Λαμία 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-2
Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

ΟΦΗ – Ατρόμητος (17.00)
Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 14 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 38
2. A.E.K. 32
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26
4. Π.Α.Ο.Κ. 25
5. ΒΟΛΟΣ 25
6. ΑΡΗΣ 22
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 16
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 15
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 14
10. Ο.Φ.Η. 10
11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 10
12. ΛΑΜΙΑ 9
13. ΙΩΝΙΚΟΣ 8
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 8
*ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Ατρόμητος και ΟΦΗ έχουν ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)

Tετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Λεβαδειακός – Ιωνικός (17.00)
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (18.00)
Βόλος – ΑΕΚ (19.30)
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (20.00)
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (21.30)

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Αρης – Παναιτωλικός (18.00)
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (18.30)

Πηγή:gazzetta.gr