Η Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία άκουσε τα Κάλαντα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων από τη Θράκη μέχρι το ακριτικό Καστελλόριζο και μαντινάδες για υγεία και ευημερία άκουσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ξεχωριστή στιγμή, που συγκίνησε τόσο την κυρία Σακελλαρόπουλου, όσο και όλους τους παρευρισκόμενους, όταν η πολυβραβευμένη κυρία Ευαγγελία Ξενοπούλου, Πρόεδρος του Σωματείου «Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλόριζου» έψαλε τα παραδοσιακά κάλαντα του νησιού και αφιέρωσε ένα δικό της τραγούδι στην αείμνηστη Κυρά της Ρω.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα-Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη και τα παιδιά τους Κωνσταντίνος και Δάφνη.
Τα κάλαντα είπαν στον Πρωθυπουργό και την οικογένειά του τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας και τα μέλη της «Ευξείνου Λέσχης» Ποντίων Νάουσας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, αντάλλαξαν μαζί τους ευχές και χριστουγεννιάτικα δώρα.

Αλέξης Τσίπρας

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υποδέχθηκε στα γραφεία του κόμματος την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και Βορειοηπειρωτικούς Συλλόγους υπό την αιγίδα της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙ

Νίκος Ανδρουλάκης

Τα πρώτα του κάλαντα, ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, άκουσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το πρωί της Πέμπτης το κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη πέρασαν η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Λαογραφικός Όμιλος «Ερωτόκριτος» – Κώστας Κυριακάκης, οι οποίοι έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο του κόμματος.

Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΚΕ

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την παιδική χορωδία «Κόκκινο Αερόστατο» και αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου άκουσαν, σήμερα το πρωί, στον Περισσό ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του κόμματος. Εκτός από το γνωστά κάλαντα «καλήν εσπέραν άρχοντες», τα παιδιά και οι μουσικοί παρουσίασαν κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την Πελοπόννησο, την Ικαρία και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: skai.gr, enikos.gr, ΑΠΕ, ERT News