“Νέος Κόσμος” Αυστραλίας: Για πάνω από έξι δεκαετίες καταγράφει και γράφει Ιστορία

Για πάνω από έξι δεκαετίες η ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας, «Νέος Κόσμος», όπως και κάθε ομογενειακή εφημερίδα όπου γης, έντυπη ή ηλεκτρονική, καταγράφει αλλά και γράφει την ιστορία του Απόδημου Ελληνισμού.

Και, όπως επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα,  με αφορμή το χριστουγεννιάτικο πάρτι του προσωπικού της, στην εκπνοή του 2022 και λίγο πριν την έλευση του 2023, «η δράση του αυτή δεν περιοριζόταν μόνο τότε που δεν υπήρχε διαδίκτυο, και η ενημέρωση γινόταν αποκλειστικά από τις εφημερίδες. Συνεχίζεται και σήμερα. Ειδικά σήμερα όπου υπάρχει πληθώρα μέσων ενημέρωσης και μέσω του Facebook και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης η κάθε μια και ο καθένας είναι και εν δυνάμει δημοσιογράφος».

Καθώς, λοιπόν, η χρονιά έφτασε στο τέλος της, η διεύθυνση οργάνωσε το χριστουγεννιάτικο πάρτι του «Νέου Κόσμου» , στο GRK Greek Restaurant-Bar στο Thornbury.

Η βραδιά ήταν για το προσωπικό και ήταν υπέροχή! Νοστιμότατοι μεζέδες, εξαιρετικά ελληνικά κρασιά και κυρίως μια ατμόσφαιρα χαράς και χαλάρωσης.

Στην σύντομη ομιλία του ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας, Χριστόφορος Γκόγκος,  ήταν αισιόδοξος. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκάλεσε σε όλους η πανδημία αλλά σημείωσε πως η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί. «Τα καταφέραμε και αυτό το οφείλουμε σε σας» είπε ο κ. Γκόγκος που πρόσθεσε πως ο «Νέος Κόσμος» ήταν και παραμένει η φωνή του ελληνισμού της Αυστραλίας χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Φωτογραφία  Κώστα Ντεβέ 

Με στοιχεία από neoskosmos.com