Μαζί στην ζωή, μαζί και στον θάνατο!

Μετά από 7Ο χρόνια γάμου, ο Παναγιώτης Δεσποτέλης (90 ετών) και η σύζυγός του Ασπασία (89) πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά στη Μελβούρνη…

 

Μελβούρνη.- Έφυγαν από την ζωή με διαφορά λίγων μόνο ωρών, σηματοδοτώντας το τέλος του 70χρονου έγγαμου βίου τους που είναι και μια ιστορίας αγάπης.

Ο θάνατος του προκάλεσε συγκίνηση σε όλους όσους τους γνώριζαν.

Ο λόγος για την Ασπασία και τον Παναγιώτη Δεσποτέλη τους οποίους δεν μπόρεσε να χωρίσει ούτε ο θάνατος.

Πρώτα “έφυγε” η 89χρονη Ασπασία την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Δεν πέρασε ένα 24ωρο και “‘έφυγε” και ο λατρευτός της σύζυγός, Παναγιώτης 90 ετών.

“Από την στιγμή που πέθανε η Ασπασία δεν θέλω να ζω. Θέλω να πεθάνω” είπε ο 90χρονος συμπάροικος, σύμφωνα με δηλώσεις συγγενικού του προσώπου προς το “Νέο Κόσμο”. Και έτσι έγινε. Μέσα σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα την επόμενη μέρα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, “έφυγε” για το αιώνιο ταξίδι για να βρει την αγαπημένη του Ασπασία και να μείνει για πάντα μαζί της.

Τα πρώτα χρόνια στην Αυστραλία. Φώτο: Supplied

Η κηδεία τους έγινε στον Άγιο Νεκτάριο του Fawkner. “‘Ηταν πολύ θλιβερό που τους αποχαιρετίσαμε και τους δυο μαζί. Από την άλλη ήταν και μια απίστευτη ιστορία αγάπης” είπε στο “Νέο Κόσμο” συγγενικό τους πρόσωπο.

«Νιώθουμε θλίψη, αλλά δεν θα έπρεπε. Ποιος περιμένει να ζήσει μια τέτοια ζωή;», είπε στην εφημερίδα μας. «Έφυγαν μαζί», πρόσθεσε. ¨”Ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι”.

Γεννημένοι και οι δύο στο Αμπελικό Λέσβου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 1952 στο Αιγαιοπεγίτικο νησί πριν έρθουν στην Αυστραλία. Απέκτησαν παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα και όσοι τους γνώρισαν έχουν να πουν μόνο καλά λόγια.

 

Πηγή:neoskosmos.com