Brain Regain με μοχλό τις ναυτιλιακές startups

Αναδημοσίευση από: naftemporiki.gr

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ναυτιλιακές startups είναι η Harbor Lab, η οποία ιδρύθηκε το 2020 και πλέον αριθμεί περίπου 750 συνεργαζόμενα πλοία μεγάλων ονομάτων της ελληνικής και της διεθνούς εφοπλιστικής κοινότητας.Το «έξυπνο» λογισμικό που διαθέτει η startup συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό του και είναι το μόνο στον κόσμο με αυτές τις δυνατότητες. Τα λεγόμενα «λιμανιάτικα έξοδα» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες για μία ναυτιλιακή εταιρεία και ο υπολογισμός τους ήταν μέχρι τον ερχομό της Harbor Lab μία πολύ σύνθετη διαδικασία, που απαιτούσε μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια.

Ο ιδρυτής και CEO της νεοφυούς επιχείρησης, Αντώνης Μαλαξιανάκης, ο οποίος έλαβε στα πρόσφατα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2022 το βραβείο της Επόμενης Γενιάς στη ναυτιλιακή βιομηχανία, «ποντάρει» στα ελληνικά μυαλά, συμβάλλοντας, μάλιστα, στην ανακοπή του «brain drain», καθώς προσλαμβάνει Έλληνες του εξωτερικού.Σημειώνεται ότι η Harbor Lab έλαβε πρόσφατα μία από τις μεγαλύτερες αρχικές χρηματοδοτήσεις (6,1 εκατ. ευρώ) για startup με δραστηριότητα στη ναυτιλία με τη συμμετοχή σημαντικών funds -VentureFriends, Speedinvest- και εταιρειών, όπως η Signal Ocean του Γιάννη Μαρτίνου.

Ο κ. Μαλαξιανάκης μιλά στη «Ν» για τη σπίθα που έδωσε το έναυσμα στη Harbor Lab, το σημερινό αποτύπωμα της εταιρείας, τα επενδυτικά σχέδιά του για το μέλλον, ενώ εξηγεί και τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο hub ναυτιλιακής τεχνολογίας.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο  https://www.naftemporiki.gr/maritime/1422517/brain-regain-me-mochlo-tis-naytiliakes-startups/