Ο Γιώργος Λογοθέτης πούλησε 49 πλοία κοντέινερ και εισέπραξε 1,46 δισ. δολάρια

Η Lomar Shipping, του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη, έχει συγκεντρώσει καθαρά κέρδη 900 εκατομμυρίων δολαρίων από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανόδου των ναύλων στον τομέα μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή θυγατρική του ομίλου Libra, που έχει έδρα το Λονδίνο και στην οποία ηγείται ο Γιώργος Λογοθέτη εισέπραξε περίπου 1,46 δισ. δολάρια από την πώληση πλοίων που πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής εκτίναξης των ναύλων, αλλά και της τιμής των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου η παράδοση τεσσάρων σκαφών 1.100 teu στη Contships Management του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός των πλοίων που πουλήθηκαν από την Lomar ανήλθε σε 49 από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις της TradeWinds.

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar δημιούργησε ένα στόλο από 96 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ της διετίας 2008 και 2020, συμπεριλαμβανομένων και 43 νεότευκτων πλοίων συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων που παραλάμβανε σταδιακά από το έτος 2011.

Επισημαίνεται επίσης ότι η εταιρεία εξαγόρασε την Γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Carl Buttner με έδρα τη Βρέμη και τον στόλο της, που αποτελείται από επτά δεξαμενόπλοια προϊόντων και χημικών με μια συμφωνία 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η παρουσία της εταιρείας Lomar στον κλάδο αποτελούνταν από δύο μικρότερα δεξαμενόπλοια, ενώ προηγουμένως μέσα στο 2022 απέκτησε τρία bulker panamax από την Golden Ocean Group.

Η Lomar έχει επενδύσει και σε λιμενικούς τερματικούς σταθμούς και έχει επικεντρωθεί στην τεχνολογία και τα έργα καθαρής ενέργειας.

Ο Γιώργος Λογοθέτης για αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα συμπεριελήφθη στην πρόσφατη λίστα της Lloyd’s List ανάμεσα στους 100 πιο επιφανείς της παγκόσμιας ναυτιλίας, κατέχοντας την 60η θέση.

Πηγή: www.mononews.gr