Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1

Με σκόρερ τον Βέρμπιτς στο 35′ ο Παναθηναϊκός που προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή του, επικράτησε 1-0 στη Λιβαδειά και επέστρεψε στις επιτυχίες πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Έτσι έπαιξαν

Ο Λεβαδειακός του Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκίνησε με τον Στογιάνοβιτς κάτω από δοκάρια, αριστερό μπακ τον Βήχο, δεξιό τον Κωνσταντινίδη και τον Τσάπρα με τον Μπαχανάκ στο κέντρο της άμυνας. Χάμοντ, Νίκας, Μουτίνιο στον άξονα, στα άκρα ο Συμελίδης με τον Τορό και στη κορυφή ο Δούμτσιος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό επέλεξε τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Κώτσιρας, αριστερός ο Χουάνκαρ και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο των μετόπισθεν. Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και σέντερ φορ ο Σπόραρ.

Ξύπνησε μετά το 30′ ο Παναθηναϊκός και ο Βέρμπιτς έδωσε τη λύση

Στο πρώτο ημίωρο ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας(65%-35%), οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, να φτιάξουν συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο και μάλιστα επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να βρει δύο σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, με τις εκτελέσεις του Τορό και του Μουτίνιο να πηγαίνουν πάνω στο Μπρινιόλι.

Οι ”πράσινοι” έδειχναν εγκλωβισμένοι απέναντι σε έναν άριστα τακτοποιημένο Λεβαδειακό, ο οποίος είχε αποφασίσει να πρεσάρει αρκετά ψηλά για να δυσκολέψει τον αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός από το 30᾽ και έπειτα… ξύπνησε και πέντε λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Από μια βαθιά μπαλιά του Μάγκνουσον, ο Σπόραρ βγήκε από αριστερά στη πλάτη της άμυνας, γύρισε στον Βέρμπιτς και εκείνος με ψύχραιμο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου θα μπορούσε να το ματς να έχει τελειώσει, αλλά ο Παλάσιος νικήθηκε από τον Στογιάνοβιτς και ο Σπόραρ σημάδεψε το δοκάρι σε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Τα… χρειάστηκε με Μπρινιόλι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι για να βρει και δεύτερο γκολ, έχοντας μόνο μία ευκαιρία. Αυτή με τον Παλάσιος στο 55′, με τον Στογιάνοβιτς να απομακρύνει. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν φανερό πως είχαν μεγάλο άγχος και πίεση για να κρατήσουν το αποτέλεσμα και λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να κάνουν την… ζημιά.

Στο 65′ μετά από τραγικό λάθος του Χουάνκαρ, ο Βρακάς εκτέλεσε και ο Μπρινιόλι με σπουδαία επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά με την είσοδο του Τσοκάι και με ακόμη περισσότερα ”φρέσκα” πόδια στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός κράτησε δίχως δυσκολία το υπέρ του 1-0.

Μάλιστα στο 82′ του ακυρώθηκε και γκολ του Πούχατς για επιθετικό φάουλ του Ιωαννίδη στην αρχή της φάσης.

MAN OF THE MATCH: Μπερνάρντ. Κάθε του ενέργεια με την μπάλα ήταν προς όφελος της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός απόψε παρά το γεγονός πως η μεσαία γραμμή της ομάδας του δεν τον βοήθησε με την απόδοσή της.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο έτσι και απόψε, έκρινε υπέρ του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Στη κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, σκόραρε και χάρισε το τρίποντο στο Τριφύλλι.

Στην ίδια κατηγορία και ο Μπρινιόλι για την σωτήρια επέμβαση στο 64′ στο σουτ του Βρακά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να πετύχει και δεύτερο γκολ, ώστε να… κλειδώσει τη νίκη και να φτάσει στο ”τρίποντο” με λιγότερο άγχος. Δύο φορές ο Παλάσιος και μία ο Σπόραρ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Χουάνκαρ στο 64′ έκανε τρομερό λάθος, με το στήθος… έστρωσε στον Βρακά και προσέφερε στον αντίπαλο μια καθαρή εκτέλεση από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Τσακαλίδη και των βοηθών του απόψε στη Λιβαδειά που ακύρωσε μέσω VAR το γκολ του Πούχατς στο 82′ για φάουλ του Ιωαννίδη στην αρχή της φάσης. Ο Έλληνας φορ βρήκε με αγκωνιά τον αντίπαλό του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό. Με το γκολ του Βέρμπιτς οι ”πράσινοι” νίκησαν 1-0 τον Λεβαδειακό και μετά από δύο σερί γκέλες, έβαλαν στο σακούλι τους τρείς βαθμούς και πηγαίνουν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όντας μπροστά τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς / 4-2-3-1): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βήχος, Χάμοντ (65’ Μεχία), Συμελίδης (84’ Γιαννιώτας), Τόρο (76’ Λούα Λούα), Νίκας (46’ Βρακάς), Μουτίνιο, Δούμτσιος (76’ Τσιριγώτης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (80’ Πούχατς), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Σπόραρ (80’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (69’ Τσόκαϊ).

Πηγή:gazzetta.gr