Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας – Τι αναφέρει στην επιστολή του

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτησή του γνωστοποιήθηκε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ υπέβαλε πριν λίγη ώρα ο Θέμης Χειμάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτησή του γνωστοποιήθηκε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ υπήρξε δημοσίευμα  στο οποίο καταγγέλθηκε «πλιάτσικο 400.000 ευρώ» με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί ότι ο γαλάζιος βουλευτής εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από δημόσιους φορείς, όπως τους ΟΤΑ.

Σε δήλωσή του μόλις γνωστοποιήθηκε το θέμα, ο τότε βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας, δεν είχε αμφισβητεί την καταγγελία, επισήμανε όμως ότι ο βασικός κύκλος εργασιών και εσόδων της εταιρείας του προέρχεται από πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα ενώ επικαλείται άγνοια του νόμου για το ασυμβίβαστο της συνεργασίας της εταιρείας του με δημόσιους οργανισμούς μετά την εκλογή του στη Βουλή.

Πρώτη επιλαχούσα για τη θέση του Θέμη Χειμάρα είναι η Ελένη Μακρή, η οποία διατέλεσε βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ την περίοδο 2012-2015.

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης

Ο Θέμης Χειμάρας στην επιστολή παραίτησης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα».

Μάλιστα ότι έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα του και όπως τόνισε παραδίδει την έδρα του.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».

Απευθείας αναθέσεις και σε δεύτερη εταιρεία συμφερόντων του

Υπενθυμίζεται ότι την αποχώρηση από την εταιρεία του «Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ» προκειμένου να αρθεί το ασυμβίβαστο με τη βουλευτική του ιδιότητα είχε ανακοινώσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ δίνοντας παράλληλα τις δικές του απαντήσεις στις νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας .

Εικονική μεταβίβαση

Ειδικότερα ο Θέμης Χειμάρας είχε τονίσει πως είχε αποχωρήσει πριν από την εκλογή του ως βουλευτής από την εταιρεία Smarts IKE, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγέλλει για εικονική μεταβίβαση και μάλιστα τονίζει ότι η Smarts IKE μετά τις εκλογές του 2019 πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς συνολικού ύψους 902.000.

«Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020» προσθέτει στην απάντησή του ο κ. Χειμάρας.

Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν διαγράφει τον Χειμάρα, τόσο επιβεβαιώνει ότι ανέχεται τις παρανομίες βουλευτών του και επικροτεί το γαλάζιο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα». Αναλυτικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε:

«Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα.

»Δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται.

»Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσής τους;

Πηγή:in.gr