Superleague: Άλλαξε προπονητή και ψυχολογία… ο Αστέρας Τρίπολης 3-0 τη Λαμία

Βαθμολογική ανάσα για την ομάδα της Τρίπολης

Ο Αστέρας… είναι εδώ! Όντας αλλαγμένος ψυχολογικά και αγωνιστικά στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο, επικράτησε άνετα με το εμφατικό 3-0 της Λαμίας και πήρε το τρίτο τρίποντο της σεζόν, ανεβαίνοντας στους 17 βαθμούς.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τους Αρκάδες, με τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, πρέσινγκ και απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματα! Κάκιστη και με πολλά προβλήματα η Λαμία, είχε μοιραίο τον Αντέτζο που ήταν μέσα στα δύο από τα τρία γκολ, ενώ για τον Αστέρα πρωταγωνιστές ήταν οι Κρέσπι, Μουνάφο και Σίτο.

Με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παίζει ο Αστέρας την ερχόμενη αγωνιστική, με τον Μάντζιο να επιστρέφει απέναντι στην πρώην ομάδα του, ενώ η Λαμία φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ.

Στο μυαλό του κόουτς

Mε 4-2-3-1 παρέταξε στο ντεμπούτο του τον Αστέρα Τρίπολης ο Άκης Μάντζιος. Στην εστία ο Παπαδόπουλος και οι Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην άμυνα. Ιγκλέσιας, Μουνάφο στα χαφ, με τους Κρέσπι, Ριέρα, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και για τη Λαμία από τον Σάββα Παντελίδη. Ο Γκαραβέλης στο τέρμα με τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο, Γκοράνοφ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπεχαράνο, Τζανδάρης στον άξονα, οι Γιακουμάκης, Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μανούσος σε ρόλο σέντερ φορ.

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε με… άλλον αέρα καθώς ο Άκης Μάντζιος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο των Αρκάδων, η εικόνα των οποίων ήταν εμφανώς βελτιωμένη. Τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν καλή και γρήγορη κυκλοφορία, ενώ δημιουργούσαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 16’ ο Αστέρας είχε μια μεγάλη φάση να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ιγκλέσιας έκανε μια απίστευτη μπαλιά, έβγαλε τον Ριέρα σε τετ-α-τετ, αλλά ο Γκαραβέλης του είπε «όχι».

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν μετά από σέντρα του Άλβαρες, ο Μπαράλες… οριζοντιώθηκε με το έδαφος και έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι, ο Γκαραβέλης έδιωξε αλλά ο Μουνάφο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 1-0! Η Λαμία δεν μπορούσε να αντιδράσει ιδιαίτερα και έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, με τον Παπαδόπουλο και την άμυνα των Αρκάδων να εξουδετερώνουν κάθε προσπάθεια.

Λίγο αργότερα, ο Αστέρας χτύπησε ξανά. Ήταν το 24’ όταν ο Κρέσπι έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Αντέτζο στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 2-0 για τους Αρκάδες. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε πάρε φόρα και στο 31ο λεπτό βρήκε και τρίτο τέρμα. Ο Σίτο άδειασε τον Αντέτζο, έκανε την κατάλληλη στιγμή το παράλληλο γύρισμα στον Κρέσπι ο οποίος εξ επαφής σκόραρε.

Η Λαμία προσπάθησε να μειώσει στο 45+1’ με σουτ του Ντε Βινσέντι, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αστέρα να έχει ισχυρό προβάδισμα κόντρα στη Λαμία (3-0).

Η Λαμία μπήκε πιο καλά στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Αστέρα να κατεβάζει ρυθμό και το ματς να είναι ισορροπημένο. Στο 50’ η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε ευκαιρία να μειώσει, όταν ο Τσιλούλης έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Παπαδόπουλου.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές εκατέρωθεν, με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά. Ο Μπαρτόλο στο 72’ έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα, βρήκε τον Μπερτόγλιο που ντρίμπλαρε υπέροχα έναν αντίπαλο αλλά το τελείωμα του μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα δεν άλλαξε κάτι. Η Λαμία είχε κακή εικόνα και δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, με τον Αστέρα να… επιστρέφει και να παίρνει την 3η νίκη του στο πρωτάθλημα (3-0).

MVP: Όχι ότι υστέρησε κάποιος, αλλά ο Κρέσπι ήταν πιθανότατα ο κορυφαίος κερδίζοντας στο νήμα αυτή την άτυπη διάκριση από Μουνάφο και Σίτο. Από τη δική του σέντρα έρχεται το 2-0 με το αυτογκόλ του Αντέτζο, ενώ ο ίδιος σκοράρει για το 3-0.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Κατοίκος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει και έκανε μια καλή διαιτησία.

Πηγή: sport-fm.gr/ skai.gr