Με κρεσέντο κατά της Ελλάδας εξάγει την εσωτερική κρίση η Άγκυρα – Η αμετακίνητη στάση της Αθήνας

Η Αθήνα επιμένει να αρνείται να ακολουθήσει το ρητορικό παραλογισμό και ανταγωνισμό με των εξ ανατολών γείτονα και επιμένει σταθερά προσανατολισμένη στις ράγες του διεθνούς Δικαίου και μόνο.

Το εκρηκτικό μείγμα που συνθέτει ο μεγαλοϊδεατισμός του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τα εσωτερικά του προβλήματα σε συνδυασμό με τις τουρκικές κάλπες που θα στηθούν εντός του 2023, επιχειρεί να «εξάγει» η Άγκυρα, με πρώτο «στόχο» την Αθήνα, η οποία ωστόσο επιμένει να αρνείται να ακολουθήσει το ρητορικό παραλογισμό και ανταγωνισμό με των εξ ανατολών γείτονα και επιμένει σταθερά προσανατολισμένη στις ράγες του διεθνούς Δικαίου και μόνο.

Τη σκυτάλη των απειλών παρέλαβε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογαν στοχοποιώντας εκ νέου την Ελλάδα και απειλώντας τη με επίθεση με τους τουρκικούς πυραύλους «Ταϊφουν», ενώ είχε προηγηθεί  ο «αντ’ αυτού» του τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, ισχυριζόμενος προκλητικά και ανυπόστατα ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και δυτικά της Κρήτης και απειλώντας με αντίποινα σε περίπτωση που η χώρα μας ασκήσει ένα αναφαίρετο κυριαρχικό της δικαίωμα.

«Μάταιος κόπος» σχολίαζε κυβερνητικός παράγων, έχοντας άριστη γνώση του διεθνούς δικαίου αλλά και των τακτικισμών της Τουρκίας, η οποία επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως το «κακό παιδί «της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο παρανομεί και λειτουργεί ως ταραξίας.

«Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες» προσέθετε, αναφερόμενος στους εταίρους και συμμάχους της Ελλάδας, οι οποίοι με τον διπλωματικό αγώνα δρόμου που έδωσε, δίνει και θα δίνει η Ελλάδα, έχουν πλήρη εικόνα της τουρκικής προκλητικότητας και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί.

«Η λογική του τουρκολυβικού μνημονίου δεν περνάει» σχολιάζει ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου και αυτό το βλέπει η Τουρκία και εντείνει το εκνευρισμό και την ενόχλησή της.

«Βλέπουν ότι η ελληνική πλευρά έχει συνάψει μία νόμιμη οριοθέτηση με την Αίγυπτο, η οποία εξουδετερώνει τα αποτελέσματα του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, όταν βλέπουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη, κάτι που είναι σωστό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη ολόκληρη ως επιλογή, τότε ενοχλούνται από τις «εκπλήξεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη και επειδή δεν θέλουν άλλες τέτοιες «εκπλήξεις» ξεκινάει τώρα η νέα παράλογη  συζήτηση για τη δήθεν επέκταση των ορίων του casus belli» τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου, ερμηνεύοντας το νέο τουρκικό κρεσέντο αμφισβήτησης, κάνοντας παράλληλα λόγο για  τραγελαφική τοποθέτηση, πέρα από κάθε λογική.

Ταυτόχρονα το μήνυμα της Αθήνας προς τη γείτονα παραμένει σταθερό και αδιαπραγμάτευτο: «Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε τρομοκρατείται» διαμηνύει η χώρα μας, επιμένοντας σταθερά προσανατολισμένη στο  διεθνές δίκαιο και  ανυποχώρητη στα εθνικά μας συμφέροντα.

«Η Ελλάδα πολιτεύεται με αυτοπεποίθηση, η χώρα μας είναι μία χώρα ισχυρή που επιδιώκει τη σταθερότητα αλλά είναι ανυποχώρητη στα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία, είναι μια χώρα που ούτε απειλείται, ούτε τρομοκρατείται ούτε ετεροπροσδιορίζεται σε κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερο στα κυριαρχικά της δικαιώματα» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr