Ο Δημήτρης Μητροπάνος μέσα από τις αφηγήσεις των φίλων και των συνεργατών του

Όσα ανέφεραν για τον Δημήτρη Μητροπάνο άνθρωποι που τον γνώρισαν.

Η Πέγκυ Ζήνα για τον Δημήτρη Μητροπάνο: «Για εμένα ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει σε αυτόν το χώρο. Τα 3 χρόνια που μπήκε στη ζωή μου, μου άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία. Έχω επιλέξει να κάνω οδηγό μου την συμβουλή του πως οι καλλιτέχνες δίνουν αξία στους χώρους, και όχι οι χώροι στους καλλιτέχνες».

«Ήταν ο πρώτος που έμαθε για την εγκυμοσύνη μου. Το θεώρησε γούρι να το ανακοινώσει από το μικρόφωνο σε 3000 άτομα. Για εμένα δεν είναι τίποτα παρελθόν από τον Δημήτρη Μητροπάνο, το βουνό μου. Είναι εδώ», πρόσθεσε.

Και θυμάται: «Στήριζε κάθε επιλογή του μέχρι το τέλος και ήταν ασπίδα για τις απόψεις του. Καμία άβολη στιγμή δεν μπορούσε να τον καταβάλλει από την στιγμή που έβγαινε στην σκηνή και την κατακτούσε. Άνοιγε τα χέρια του και έκλεινε όλο τον κόσμο».

Ο Μπάμπης Στόκας είπε για τον Δημήτρη Μητροπάνο: «Είμαι πολύ τυχερός που ήταν φίλος μου και που παίξαμε μαζί. Αν υπήρχε ένα λεξικό που να λέει πως είναι ένας σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής θα ήταν μέσα στους 3 που θα αντιπροσωπεύαν απολυτά τον ορισμό. Κρατήστε όλα τα καλά που έχετε στο μυαλό σας, και βάλτε τα στον Δημήτρη Μητροπάνο».

Επίσης ο Μπάμπης Στόκας θυμάται: «Συζητούσαμε για τον Ολυμπιακό, για την καθημερινότητα, ήταν μια παρέα φανταστική. Είμαι πολύ τυχερός που κάναμε παρέα και μου λείπει».

«Είμαι 35 χρόνια στη νύχτα και στο τραγούδι και δεν έχω συναντήσει άλλον σαν τον Δημήτρη Μητροπάνο», κατέληξε.

Ο Σωτήρης Σκορδαλός, μουσικός θυμάται για τον Δημήτρη Μητροπάνο: «από την πρώτη μέρα κατάλαβα ότι είναι φίλος και αδερφός μου, έτσι ένιωθε και εκείνος. Τον συμπαθούσαν στους 10 οι 11. Δεν αγάπησε ποτέ του το χρήμα. Ερχόντουσαν πολλοί στο μαγαζί και του έλεγαν ‘’αδερφέ έχω πρόβλημα’’ κι εκείνος τους έδινε χρήματα».

«Είχε πάθος με τον Ολυμπιακό. Το απόγευμα όταν πίναμε τον καφέ μας βλέπαμε την ‘’Λάμψη’’».

«Ήταν άρρωστος αλλά η ένταση του έβγαινε σα να ήταν υγιέστατος, κατέβαινε κάτω και έσκιζε. Η αγάπη και η δύναμη του ήταν να κατεβεί να τραγουδήσει, και το έκανε με επιτυχία. Κάνεις δεν έπαιρνε χαμπάρι πως θα ήταν μετά το τραγούδι», κατέληξε για τον Δημήτρη Μητροπάνο.

zappit.gr/agriniotimes.gr