Ο Τζόνι Ντεπ βασιλιάς Λουδοβίκος XV στη «La Favorite»

SRDJAN STEVANOVIC VIA GETTY IMAGES

Οι τρεις νέες φωτογραφίες που δημοσίευσε το γαλλικό κινηματογραφικό περιοδικό Premiere στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

 

Τρεις νέες φωτογραφίες με τον Τζόνι Ντεπ από την νέα ταινία του, στην οποία υποδύεται τον βασιλιά Λουδοβίκο XV, δημοσίευσε το γαλλικό κινηματογραφικό περιοδικό Premiere στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Τζόνι Ντεπ απεικονίζεται με την συμπρωταγωνίστρια και σκηνοθέτιδα Μαϊγουέν, η οποία υποδύεται την ερωμένη του Λουδοβίκου, Μαντάμ Ζαν ντι Μπαρί.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της τελευταίας ερωμένης του βασιλιά της Γαλλίας, Μαντάμ ντι Μπαρί, η οποία παρά την ταπεινή καταγωγή της κατάφερε να ανέλθει κοινωνικά χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα και τη γοητεία της και να γίνει η αγαπημένη ερωμένη του Λουδοβίκου XV. Οι δυό τους ερωτεύονται παράφορα και αγνοώντας επιδεικτικά κάθε κανόνα ευπρέπειας, αλλά και εθιμοτυπίας, η Ζαν εγκαθίσταται στις Βερσαλλίες σκανδαλίζοντας την Αυλή.

Τα γυρίσματα της ταινίας που έχει τίτλο «La Favorite» (κατά την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου) ξεκίνησαν στις 26 Ιουλίου 2022 σε διάφορες τοποθεσίες στη Γαλλία, μεταξύ άλλων στο κάστρο των Βερσαλλιών και στο Παρίσι και διήρκεσαν τρεις μήνες. Σύμφωνα με το movieweb.com τη διανομή της ταινίας, που αυτή την περίοδο είναι στο post-production, ανέλαβε το Netflix. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία τους επόμενους μήνες -πιθανώς και στις Κάννες τον Μάιο- με την πρόσβαση στην πλατφόρμα να ακολουθεί 15 μήνες αργότερα.

Είναι η πρώτη ταινία του ηθοποιού στα γαλλικά. Η Μαϊγουέν Λε Μπεσκό συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστούν επίσης οι Πιερ Ρισάρ, Νοεμί Λβόφσκι, Μελβίλ Πουπό και Ίντια Χαΐρ.

Με πληροφορίες από movieweb.com/huffpost.com