Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή ομογενών οι αγιασμοί των υδάτων σε Μελβούρνη, Σίδνεϊ και Αδελαΐδα

Στη Μελβούρνη τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο νεαρός Στέλιος Κικιρής. Φώτο: Κ. Ντεβές

Με λαμπρότητα και κατάνυξη έγιναν την Κυριακή (ώρα Αυστραλίας) οι κεντρικοί αγιασμοί των υδάτων σε Μελβούρνη, Σίδνεϊ, Αδελαΐδα αλλά και στις άλλες πόλεις.

Στη Μελβούρνη  πολυάριθμοι ομογενείς με σύμμαχο τον καιρό και την ηλιοφάνεια που επικράτησε προσήλθαν στο Princess Pier  του   Port Melbourne, δίπλα από την αποβάθρα όπου πριν μερικές δεκαετίες έφθαναν χιλιάδες Έλληνες με τα υπερωκεάνεια για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Αυστραλία.

Τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο νεαρός Στέλιος Κικιρής.

Μετά τον αγιασμό και την Κατάδυση του Σταυρού,  ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στην Αδελαΐδα, επίσης, έγινε το διήμερο Glenelg Greek Festival.
Στον αγιασμό των υδάτων στο Glenelg, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος, Σινώπης κ. Σιλουανός, παρευρέθηκε και ο πολιτειακός πρωθυπουργός Peter Malinauskas (αλλά και ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης) ο οποίος επέδωσε αναμνηστικά σε όσους έπεσαν  στην θάλασσα για τον σταυρό.
Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός της Ν. Αυστραλίας, Peter Malinauskas, αφήνει ελεύθερο ένα περιστέρι στον αγιασμό των υδάτων στο Glenelg. Φώτο: Supplied

Η πολιτειακή υπουργός Τουρισμού και Πολυπολιτισμού  της Ν. Αυστραλίας, Zoe Bettison μίλησε με  ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια τον Ελληνισμό της Νότιας Αυστραλίας στον αγιασμό των υδάτων που έκανε  η Ελληνική Κοινότητα Νοτίου Αυστραλίας στο Henley.

Στο Σίδνεϊ ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο  Αυστραλίας Μακάριο στον λιμένα Yarra Bay του Σίδνεϊ, ώρα 1.00 μ.μ.

Ο πρωθυπουργός της Ν. Αυστραλίας, Peter Malinauskas, συγχαίρει το νεαρό που ανέσυρε τον σταυρό από την θάλασσα του Glenelg. Φώτο: Supplied
Πηγή:neoskosmos.com