ΑΕΚ: Η δύναμη της Φιλαδέλφειας δίνει ενέργεια

Η καυτή OPAP Arena έδωσε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την απαραίτητη ενέργεια στην ΑΕΚ, η οποία στη φυσική της έδρα είναι αλύγιστη διαμορφώνοντας τη νοοτροπία νικητή που αναζητούσε.

Η ΑΕΚ πήγαινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τη νίκη να κρίνεται επιτακτική. Η απώλεια στα Γιάννενα κόστισε στην Ένωση που είχε δει τη διαφορά της από την κορυφή να αυξάνεται στους επτά βαθμούς. Προτεραιότητα για τους κιτρινόμαυρους ήταν να την επαναφέρουν στους τέσσερις πόντους ανεξάρτητα από το αν αυτό που θα παρουσίαζαν στον αγωνιστικό χώρο θα ήταν θελκτικό στο μάτι.

Και σε ένα ντέρμπι με λιγοστές φάσεις που θα κρινόταν στη μία ενέργεια, ο Πινέδα έκανε την ευκαιρία γκολ (πριν έρθει το φινάλε για να φέρει από μια τεράστια στιγμή για κάθε ομάδα) και η ΑΕΚ πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο. Μια νίκη στην οποία η δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας έπαιξε κομβικό ρόλο, καθώς στο ΟΑΚΑ τέτοια παιχνίδια η Ένωση πολύ δύσκολα θα τα έκανε δικά της.

Ο νόμος της OPAP Arena

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ξανά έδρα με όλη τη σημασία της λέξης, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό από τoυς πρώτους μήνες στο νέο της «κάστρο». Γιατί ως τέτοιο διαμορφώνεται πλέον με την Ένωση να μετράει πλέον 7/7 νικηφόρα αποτελέσματα σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Η ορμή που μεταφέρεται από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο και η ενέργεια που παίρνουν οι κιτρινόμαυροι από τον κόσμο τους στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι κάτι που το έχουν παραδεχτεί από το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τον Ιωνικό οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα. Και το ίδιο τόνιζαν και μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μεσολάβησε ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ και η Λαμία. Επτά ματς στη δική της έδρα, επτά νίκες για την ΑΕΚ και με συνολικό σκορ 16-1. Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ξανά τεράστια δυναμική παίζοντας σε ένα γήπεδο το οποίο ο αντίπαλος το νιώθει και αυτό το μαρτυρούν ξεκάθαρα τόσο η εικόνα όσο και τα αποτελέσματα, με την OPAP Arena να αποτελεί ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της ΑΕΚ. Όχι μόνο στα ντέρμπι, όπως σημειώναμε πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα στην πορεία του πρωταθλήματος και στη μάχη του τίτλου.

Η αντίδραση της ΑΕΚ και το μέταλλο νικητή

Για την ΑΕΚ δεν ήταν η πρώτη φορά μέσα στη φετινή σεζόν που έπρεπε να βγάλει αντίδραση. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν όταν μετά τις ήττες από Βόλο και Παναθηναϊκό είχε βρεθεί στο -6 από την κορυφή. Τότε απάντησε εμφατικά με το σερί νικών και με το όμορφο ποδόσφαιρο που παρουσίασε το σύνολο του Αλμέιδα. Αυτή τη φορά μετά το «στραπάτσο» από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έφερε την ΑΕΚ στο -7 η αντίδραση έπρεπε να βγει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει η Ένωση σε απόσταση βολής. Και το τεστ στέφθηκε από επιτυχία.

Συν τοις άλλοις εξαιρετικά σημαντικό για την ΑΕΚ αποτελεί το γεγονός ότι ξαναβρίσκει τη νοοτροπία του νικητή στα μεγάλα παιχνίδια, κάτι που είχε απωλέσει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Οι κιτρινόμαυροι τόσο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όσο και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό έφυγαν με τη νίκη από το γήπεδο, αποτέλεσμα που είχαν ξεχάσει σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, ενώ ενδιάμεσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό αν ήταν λίγο αποτελεσματικοί θα είχαν καταφέρει το ίδιο. Και το μέταλλο του νικητή ακόμα και σε παιχνίδια που δεν πιάνεις το top της απόδοσής σου μπορεί να αρκεί από μόνο του.

Πηγή: gazzetta.gr