Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, κοπή της Βασιλόπιτας

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στους φιλόξενους χώρους του Ξενοδοχείου REX της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Βασιλόπιτας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Μια αφιερωματική εκδήλωση η οποία εντάχθηκε στις προγραμματισμένες δράσεις για το «Έτος Μαρίας Κάλλας» του 2023. Η εκδήλωση οργανώθηκε με πολύ φροντίδα και ιδιαίτερη αγάπη από τα μέλη του Δ.Σ. με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Η προσέλευση φίλων και μελών, δημιούργησε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, χαράς και τίμησε το Δ.Σ. και κυρίως με αυτό τον τρόπο, στηρίχθηκε το φιλανθρωπικό έργο. Την κοπή της πίτας συνόδευσε και διάθεση λαχνών με εκλεκτά δώρα για τους τυχερούς που προσέφεραν οι: Mitseas Apartments Παράλιο Άστρος, Laka ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ Στούπα, Mare Nostrum Karystos, Irinis Rooms Λαμπίρι Αχαΐας, Apollo Resort hotel Κυπαρισσία, Νίκας Α.Ε. Καλαμάτας και Κέλλυς Μακροπούλου.

Η πίττα κόπηκε από τον Πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Βασίλειο Καπέλλιο, ο οποίος χαιρέτησε και ευχήθηκε στους παραβρισκόμενους, ενώ ο Συμπρόεδρος και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, χαιρέτισε και προσέφερε στην κ. Γεωργακίλα Χριστίνα το δώρο από το φλουρί που της έτυχε.

Παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου κ. Άννα Καλογεροπούλου, η Πρόεδρος του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Ευδοξία Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας κ. Λιάνα Σκουρλή, ο Πρόεδρος του Ελληνο- Ευρασιατικού Συνδέσμου και Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν κ. Ξενοφών Λαμπράκης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Καπερώνης, ο Δ/ντης της Εφημερίδας «Μεσσηνιακός Λόγος κ. Θεόδωρος Μπρεδήμας, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος Ύπατος Κυβερνήτης AHEPA, ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Περικλής Ξηρογιάννης, η Συγγραφέας και Αστυνομικός κ. Μαρία Καραγιάννη,

Επίσης παραβρέθηκαν με τις παρέες τους και με μέλη τους: Ο Πρόεδρος Γονέων του Κέντρου Ημέρας κ. Γεώργιος Σαραβελάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων κ. Παναγιώτης Λούτος, ο πρώην Υπαρχηγός Πυροσβεστικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Βέργας κ. Χαράλαμπος Αφάλης, ο Στρατηγός ε.α. κ. Αντώνιος Αγγελόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Παράδεισος» κ. Σοφία Δούση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Α.Μ.Σ.Κ. «Μαρία Κάλλας» κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης κ. Αγγελική Μαθιοπούλου, η πρόεδρος του Μεσσηνιακού Συλλόγου Αχαΐας κ. Πηνελόπη Λαμπούση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αραπολακαίων κ. Κώστας Γαλάνης, η Γραμματέας του Συλλόγου Πυλίων κ. Έφη Μπούνα, η Εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην Ευρώπη κ. Θεοδώρα Γιαννίτση, η Διευθύντρια Ξένων Γλωσσών κ. Κέλλυ Μακροπούλου, ο κ. Χρήστος Ζερίτης ο «Ζορμπάς» στην ταινία του Μπάμπη Τσόκα, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας κ. Πανάγος Φουρναράκης, η κ. Παπαθεοδωρίδου Σοφία από τη Σουηδία, ο Γλύπτης Γιάννης Γκούζος, ο κ. Βασίλης Βαρελάς, ο κ. Γιάννης Ταβουλαρέας και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι υποστηρικτές του έργου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας