Με την Κοπή της Βασιλόπιτας η αυλαία των εκδηλώσεων των Μεσσηνίων για την 90ή επέτειο

Νέα Υόρκη.- Το ιδιόκτητο Σπίτι των Μεσσηνίων στην Αστόρια το βράδυ του Σαββάτου, 7 Ιανουαρίου 2023 είχε πλημμυρίσει από τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου τα οποία ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της ηγεσίας για να αναβιώσουν τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συμπεριλαμβανομένου και του εθίμου της Κοπής της Βασιλόπιτας.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του 2023 που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων «Αριστομένης», η οποία στέφθηκε με επιτυχία και άνοιξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 90ή επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Γιαννόπουλος κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε ότι θύμισε σε όλους τις προ κορωνοϊού εποχές.

Την επόμενη της εκδήλωσης ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπα από την γιορτή προκαλώντας την ευαρέσκεια των μελών και των φίλων του Συλλόγου.

Ο Αγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά.

«Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ετήσια παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας του ιστορικού συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης ο Αριστομένης εορτάζοντας τον ερχομό του νέου έτους 2023!!! Πολλές θερμές ευχές σε όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου για ένα υγιέστατο 2023, δημιουργικό και χαρούμενο!!

Σας ευχαριστούμε όλους για την αμέριστη υποστήριξη και προσφορά αλλά και το διοικητικό συμβούλιο για την ακούραστη δουλειά και βοήθεια που προσέφεραν ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Χρόνια πολλά σε όλους!», έγραψε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η νεότερη γενιά των Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης.
Οι Μεσσήνιοι ενώ απολαμβάνουν το πλουσιοπάροχο δείπνο.
Οι Μεσσήνιοι με τις οικογένειές τους.
Μερική άποψη από το δείπνο των Μεσσηνίων.
Πηγή:anamniseis.net