Άρχισαν οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 30ης Απριλίου 2023 στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη. Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το βράδυ της Τετάρτης, 11ης Ιανουαρίου 2023, συνήλθε στο Μινωικό Σπίτι στην Αστόρια και εξέτασε τα θέματα που αφορούν την προετοιμασία της Παρελάσεως για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία  θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 30ής Απριλίου 2023, στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.

Η Επιτροπή Παρελάσεως έχει ως πρόεδρο τον Πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και συμπροέδρους τους κ.κ. Νομική Καστανά και Νίκο Μπάρδη και πλαισιώνεται από στελέχη της Επιτροπής Παρελάσεως του 2022 και από μια ομάδα νέων επαγγελματιών μεταξύ των οποίων ο Άρης Κουρκουμέλη, ο Δημήτρης Νικολάου, ο Κώστας Ουρανίτσας και η Αυγή – Μαρία Ατματζίδου.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε από το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και, όπως επεσήμανε και ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, είναι ανοικτή στην συνεργασία και με την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και αναμένεται να επικοινωνήσουν με τον κ. Δημήτριο Καλαμαρά προκειμένου να αξιοποιήσουν φίλα προσκείμενα προς αυτούς στελέχη της προηγούμενης Επιτροπής Παρελάσεως.

Παράλληλα θα ζητήσουν να ανοίξει το Σταθάκειο προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της Νομικής Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Επιτροπή Παρελάσεως όπως επεσήμαναν οι κ.κ. Νίκος Μπάρδης και Νομική Κατανά έχει ήδη υποβάλει τις αιτήσεις για τις άδειες που απαιτούνται από τον Δήμο, την Αστυνομία, την Υπηρεσία Παρκών, των Υγειονομική Υπηρεσία και τις άλλες δημοτικές και πολιτειακές αρχές.

Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον πρόεδρό της, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ να επικοινωνήσει με το Ξενοδοχείο Χίλτον για την σύναψη συμβολαίου ενοικίασης της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 29 Απριλίου 2022.

Η επιτροπή λαχείου έχει ως συνυπεύθυνους τον Αναστάσιο Καραγκούνη και τον Πολ Μακρόπουλο, ενώ η επιτροπή λευκώματος τον Νίκο Μπάρδη ως υπεύθυνο και την Σοφία Στρουμπάκη ως συνυπεύθυνη.

Η κ. Νομική Καστανά, συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως πρότεινε όπως εν όψει της Γιορτής της Γυναίκας διοργανώσουν επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Η Γυναίκα μετά τα 40».

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Έμφαση δόθηκε στον Διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας και στην προετοιμασία των διαφημιστικών φυλλαδίων τόσο για την παρέλαση όσο και για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς που κατά κανόνα ξεκινάει την παραμονή της 25ης Μαρτίου και λήγει με την μεγαλειώδη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο.

Εκτενή συζήτηση έγινε και για το θέμα της εκλογής των Τελεταρχών και μάλιστα έγιναν και οι πρώτες προτάσεις, οι οποίες θα κοινοποιηθούν μόλις λάβουν την συγκατάθεση τους. Όλοι οι υποψήφιοι τελετάρχες θα τεθούν στην ετυμηγορία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Παρελάσεως.

Εξέχουσα θέση μεταξύ των θεμάτων που θα προβληθούν στην εν λόγω παρέλαση καταλαμβάνει το μείζον θέμα της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τα οποία αδίκως κρατούνται στο Βρετανικό Μουσείο.

Οι κ.κ. Άρης Κουρκουμέλης, Δημήτρης Νικολάου, Κώστας Ουρανίτσας, Πολύκαρπος Κοτρώνης, Γιώργος Ξερακιάς και Αυγή – Μαρία Ατματζίδου δεσμεύτηκαν να ετοιμάσουν τα πρώτα διαφημιστικά φυλλάδια για την παρέλαση προκειμένου να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: anamniseis.net