ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση της γραμματέα Καλογρίτσα – Μήνυση σε βάρος της από τον Ν. Παππά

Αθήνα.- Για «εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει μετά την ένορκη κατάθεση ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα.

«Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι “έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ”», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και επισημαίνει:

«Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε “για το καλό του κόμματος”.

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε “μαύρο χρήμα”, από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Από εχθές που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική».

Tο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από μεριάς του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να δώσουν απαντήσεις για τις αποκαλύψεις μάρτυρα στη δίκη των κ. Καλογρίτσα και Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σχόλιο του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πώς τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά. «Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα», τονίζει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Υπογραμμίζει ότι «η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής» ενώ επισημαίνει καταλήγοντας: «Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς».

Μήνυση σε βάρος της από τον Ν. Παππά

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της», αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Επίσης σχολιάζει ότι «οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν» και προσθέτει ότι «μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της». «Ας συνεχίσουν έτσι», σχολιάζει καταληκτικά, «η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

“Η κυρία Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε” δηλώνει σε ανακοίνωσή του Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες της γραμματέα Καλογρίτσα σε συνέχεια της δήλωσης του βουλευτή και πρώην υπουργού Νίκου Παππά ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου βάλλει ως αναμενόμενο εναντίον της ΝΔ, αλλά δριμύτερη είναι η επίθεση που εξαπολύει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εξηγήσεις που ζητεί επ’ αυτής της υπόθεσης από τον Αλέξη Τσίπρα.

“Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή,  πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία αναλυτικά, έχει ως εξής:

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα.

Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι.

Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους.

Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό.

Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους.

Μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε.

ΥΓ. Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή,  πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…”.