Ολυμπιακός – Άρης 1-0 / Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 0-0

Ο Γιώργος Μασούρας μπήκε στο ημίχρονο και δευτερόλεπτα αργότερα πέτυχε το γκολ που έδωσε το τρίποντο στον Ολυμπιακό – Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τους Ερυθρόλευκους.

Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και δευτερόλεπτα αργότερα πέτυχε γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του Αρη με 1-0, για την 18η αγωνιστική της Super League.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έδωσε τη λύση στην ομάδα του Μίτσελ, που είχε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τους Ερυθρόλευκους, που στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο Κύπελλο, όπου θα αντιμετωπίσουν και πάλι τον Αρη για τα προημιτελικά του θεσμού.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη, Χάμες και Μπιέλ πίσω από τον Μπακαμπού.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλαν Πάρντιου παρέταξε τον Αρη με 4-3-3, έχοντας τον Κουέστα στο τέρμα και τους Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού στην άμυνα. Οι Ετέμπο, Νταρίντα και Νταμπό ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Γκρέι στην αντίστοιχη της επίθεσης.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Κουέστα, γεγονός που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε αλλάζοντας συνεχώς θέσεις τους Φορτούνη. Μπιέλ και Χάμες να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Αρη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι με τους ταχύτατους Μαντσίνι, Γκαρσία και Γκρέι ήθελαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα την άμυνα των πρωταθλητών.

Στο 18’ οι ποδοσφαιριστές του Αλαν Πάρντιου βγήκαν στην κόντρα, ο Γκαρσία σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 27’ ήταν σειρά του Ντάνιελ Μαντσίνι να δοκιμάσει το πόδι του.

Ο μεσοεπιθετικός του Αρη βρήκε χώρο και σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή των πρωταθλητών, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Μπακαμπού, μετά την ωραία πάσα του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 40’ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Χάμες, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 42’ ο Αρης σκόραρε με τον Ντάριντα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στο «Καραϊσκάκη» να δείχνει 0-0.

Κεφαλιά του Μασούρα και 1-0!

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Φορτούνη. Ο διεθνής εξτρέμ μάλιστα χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, για να ανοίξει το σκορ!

Ο Χάμες έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 50’ μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Κουέστα είπε «όχι» στον Μπακαμπού. Ο Χάμες έκανε την κάθετη πάσα στον Γαλλοκονγκολέζο επιθετικό, αυτός σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Αρη απέκρουσε σε κόρνερ.

Ευκαιρίες με Ιν-Μπεόμ και Μπιέλ

Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Φαμπιάνο, που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μίτσελ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο ματς, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει τη θέση του Μπακαμπού. Στο 71’ και στο 72’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες.

Στην πρώτη περίπτωση το δυνατό σουτ του Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ κόντραρε και έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα. Στη δεύτερη ο Μπιέλ, παρότι ήταν περικυκλωμένος από παίκτες του Αρη, γύρισε και σούταρε, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 78’ ο Ισπανός έκανε την τρίτη του αλλαγή, με τον Σαμασέκου αντί του Χάμες Ροντρίγκες.

Στο 85’ ο Μπιέλ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αρη, αλλά ο Κουέστα έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα ο Μίτσελ έριξε στο παιχνίδι και τον Γκάρι Ροντρίγκες αντί του Μπιέλ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός βγήκε απέναντι από τον Κουέστα, σούταρε, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει νικητές τους Ερυθρόλευκους με 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ρόντινεϊ, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Χάμες (78΄ Σαμασέκου), Μπακαμπού (70΄ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Μπιέλ (88΄Γ. Ροντρίγκες).

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (72΄ Γκαρσία), Νταμπό (79΄ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (84΄ Λ. Πάλμα), Μαντσίνι, Γκρέι (72΄ Καμάσο).

Πηγή: in.gr

Superleague: «Τσίμπησε» βαθμό (0-0) με τον Αστέρα Τρίπολης ο Λεβαδειακός