Ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης είναι ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ιωάννης Δρυμούσης διαδέχεται τον Ναύαρχο Στυλιανό (Στέλιο) Πετράκη, ο οποίος παρέμεινε στο τιμόνι της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού με το ανώτατο όριο – τριετία, που προβλέπει ο νόμος.

Ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ θεωρείται ως ένας από τους πιο αγαπητούς αξιωματικούς στους κόλπους του Πολεμικού Ναυτικού, με βαθιά επιχειρησιακές γνώσεις και αξιοζήλευτη καριέρα. Αθόρυβος αλλά και αποτελεσματικός, κατά κοινή ομολογία δεν ήταν τυχαίο ότι βρισκόταν στην θέση του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων ως Αρχηγού από τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1963. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις 12 Σεπτεμβρίου του 1982 και αποφοίτησε το 1986 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος.

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού ως Αξιωματικός ΣΝ, Αξιωματικός ΝΚ, Αξιωματικός ΠΒ, Αξιωματικός Κρύπτο, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Οπλισμού, Ύπαρχος και Κυβερνήτης.

Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΝ, Διευθυντής Γ’ Κλάδου στο ΓΕΝ, Διοικητής Ταχέων Σκαφών, Διευθυντής Α’ Κλάδου στο ΑΣ, Διευθυντής Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων στο ΝΣ, καθώς και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.

Την 5 Μαρτίου 2015 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο και την 30 Μαρτίου 2018 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Φρεγατών.

Την 1 Φεβρουαρίου 2019 προήχθη σε Υποναύαρχο και την 7 Μαρτίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.

Την 09 Μαρτίου 2020 προήχθη σε Αντιναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ είναι κάτοχος των κάτωθι πτυχίων/εξειδικεύσεων : HN Πολέμου (έτος αποφοίτησης 1987),

Γενικής Εκπαίδευσης Μάχιμων Ανθυποπλοιάρχων (έτος αποφοίτησης 1990),

Σχολείο Εξειδίκευσης ΠΒ/ΤΠΚ (έτος αποφοίτησης 1990),

MSc in COMPUTER SCIENCE (NPS-ΗΠΑ) (έτος αποφοίτησης 1995),

Σχολή Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (ΣΕΑΝ) (έτος αποφοίτησης 1997),

Σχολή Πολέμου Ναυτικού (ΝΣΠ) (έτος αποφοίτησης 2002),

Σχολείο Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) (έτος αποφοίτησης 2012).

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης του ΠΝ ως Αξιωματικός Σν, Αξιωματικός Νκ, Αξιωματικός Πβ, Αξιωματικός Κρύπτο, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Οπλισμού, Ύπαρχος και Κυβερνήτης.

Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΝ, Διευθυντής Γ΄ Κλάδου στο ΓΕΝ, Διοικητής Ταχέων Σκαφών, Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο ΑΣ, Διευθυντής Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων στο ΝΣ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών .

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

enikos.gr