Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει ήδη ξεπεράσει την περσινή από την 18η αγωνιστική

Η φετινή ΑΕΚ σε σχέση με την περσινή είναι η… μέρα με τη νύχτα και μάλιστα ήδη η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει ξεπεράσει εκείνη της περσινής εφιαλτικής σεζόν, οκτώ αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Η ΑΕΚ έχει κάνει εντυπωσιακή σεζόν έως τώρα, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και στην OPAP Arena έχει προσφέρει μια σειρά από όμορφες “παραστάσεις”, με τελευταία αυτή με τον Παναιτωλικό.

Σίγουρα δεν αποτελεί “είδηση” ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση ΑΕΚ, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι έχουν ήδη ξεπεράσει τον περσινό τους εαυτό.

Περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες από πέρυσι με οκτώ ματς λιγότερα

Οι κιτρινόμαυροι κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχαν πέντε μεγάλες ευκαιρίες. Συνολικά έφτασαν τις 41 στη Super League και ξεπέρασαν οκτώ αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας την περσινή τους επίδοση, όταν είχαν δημιουργήσει 40 μεγάλες ευκαιρίες.

Πλέον η ΑΕΚ έχει βάλει πλώρη για να ξεπεράσει τις 50 μεγάλες ευκαιρίες που είχε τη σεζόν 2020/21, τις περισσότερες που είχε ποτέ από τότε που η Opta καλύπτει τη Super League.

Μακράν πρώτη στις μεγάλες ευκαιρίες

Δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform τις μεγάλες ευκαιρίες που των ομάδων του Big-5 και τα γκολ που έχουν βάλει με αυτές.

Οι μεγάλες ευκαιρίες των ομάδων του Big-5 και τα γκολ που έχουν πετύχει με αυτές
Οι μεγάλες ευκαιρίες των ομάδων του Big-5 και τα γκολ που έχουν πετύχει με αυτές

Οι κιτρινόμαυροι υπερέχουν σε μεγάλο βαθμό από τους υπόλοιπους του Big-5 στη δημιουργία μεγάλων ευκαιριών. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 28 μεγάλες ευκαιρίες, ΠΑΟΚ και Άρης έχουν 27, ενώ τελευταίος του Big-5 είναι ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός με 23 μεγάλες ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει ποσοστό ευστοχίας 39% στις μεγάλες ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει, καθώς από τις 41 μεγάλες ευκαιρίες, κατέληξαν στον στόχο οι 16. Η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στις μεγάλες ευκαιρίες σε γκολ είναι ο Παναθηναϊκός με ποσοστό 43% (10/23). Ο Ολυμπιακός ακολουθεί με ελαφρώς μικρότερο ποσοστό 42% (12/28).

Ο Άρης με 10 γκολ σε 27 ευκαιρίες έχει μικρότερο ποσοστό από την ΑΕΚ (37%), ενώ ο ΠΑΟΚ είναι η πιο άστοχη ομάδα, καθώς κάνει γκολ περίπου μια στις τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες της.

Ξεπέρασε τον περσινό της εαυτό και σε γκολ στο open play

Η φετινή ΑΕΚ έχει ήδη ξεπεράσει τον περσινό της εαυτό και σε μια ακόμα κατηγορία. Η Ένωση έχει ήδη 29 γκολ στην κανονική ροή, στο open play, ενώ πέρυσι είχε 27 σε όλη την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οι τρόποι σκοραρίσματος των ομάδων στη Super League
Οι τρόποι σκοραρίσματος των ομάδων στη Super League

Τα 29 γκολ της Ένωσης σε open play είναι η καλύτερη επίδοση στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 26 γκολ, τρίτος είναι ο Άρης που έχει σημειώσει 20, ενώ την… έκπληξη κάνει ο Ατρόμητος που έχει πετύχει περισσότερα γκολ σε κανονική ροή αγώνα (17) από τους Παναθηναϊκό (16), Βόλο (16) και ΠΑΟΚ (14).

Φυσικά οι κιτρινόμαυροι έχουν μείνει πιο… πίσω στα γκολ από στατικές φάσεις (φάουλ, κόρνερ), μια στατιστική που κυριαρχούν ο ΠΑΟΚ και ο ουραγός Ιωνικός (αμφότεροι με επτά γκολ), ο ΠΑΣ Γιάννινα με έξι και οι Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός με πέντε.

Πηγή:sport24.gr