Australian Open: Ο καύσωνας στη Μελβούρνη έφερε διακοπές αγώνων

H Μελβούρνη βρίσκεται στην καρδιά του καλοκαιριού και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν προβλήματα στη 2η ημέρα του Australain Open.

Με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να διακόψουν τους αγώνες σε όλα τα εξωτερικά γήπεδα γύρω στις 14:15, τοπική ώρα.

Αντίθετα στα γήπεδα με οροφή (Rod Laver Arena, Margaret Court Arena, John Cain Arena) επετράπη να συνεχιστούν.

Οι διοργανωτές έκαναν χρήση του κανονισμού για τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες (Extreme Heat Policy), που χρησιμοποιεί μια κλίμακα από το 1 έως το 5 που λαμβάνει υπόψη τις φυσιολογικές διακυμάνσεις μεταξύ ενηλίκων, αναπηρικών αμαξιδίων και αθλητών μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας, ενώ λαμβάνει επίσης υπόψη τους τέσσερις κλιματικούς παράγοντες (θερμοκρασία αέρα, θερμότητα ακτινοβολίας, υγρασία και ταχύτητα ανέμου) οι οποίοι επηρεάζουν την ικανότητα του παίκτη να διαχέει τη θερμότητα από το σώμα του.

Η πολιτική για την ακραία ζέστη είχε τεθεί σε ισχύ νωρίτερα όταν η κλίμακα έφτασε στο τέσσερα, επιτρέποντας στους παίκτες να κάνουν ένα διάλειμμα 10 λεπτών κατά τη διάρκεια του αγώνα και να κάνουν ντους ή να χρησιμοποιήσουν χώρους ψύξης.

Πηγή: gazzetta.gr