Βραβεία ESG στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Η τελετή βράβευσης των νικητών των ESG Shipping Awards θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 30 Μαΐου.

 

Η έναρξη θεσμού βραβείων ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική, Εταιρική διακυβέρνηση) στη ναυτιλιακή βιομηχανία προαναγγέλθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Οι διοργανώτριες της εκδήλωσης, Έλενα Αθουσάκη και Κατερίνα Σταθοπούλου, μοιράστηκαν την αποστολή και το όραμα της πρωτοβουλίας, ενώ ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Γιάννη Πλακιωτάκη, υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που σημείωσε ότι «η ελληνική ναυτιλία πρωτοπορεί σε θέματα ESG & βιώσιμης ανάπτυξης» και συνέχισε ότι «η επιβράβευση ναυτιλιακών εταιρειών με κριτήρια ESG ενθαρρύνει τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών».

Ο Δρ Γιώργος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δήλωσε ότι «τα ναυτιλιακά βραβεία ESG είναι ένα καλό όχημα για να καταδειχθεί το τεράστιο έργο που έχει γίνει για το περιβάλλον και τους ανθρώπους που σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές».

Τη μεθοδολογία υποβολής υποψηφιοτήτων εξήγησε η Έλενα Αθουσάκη, ενώ ακολούθησε ο Βασίλης Οικονομίδης, διευθύνων σύμβουλος της Δικηγορικής Εταιρείας VDI, που παρουσίασε τους κανόνες διακυβέρνησης των ESG Shipping Awards.

Ο Jan Fransen, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Green Award και μέλος της κριτικής επιτροπής, σχολίασε: «Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στην επιτροπή. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μαζί με τα άλλα μέλη θα καταφέρουμε να επιλέξουμε τους νικητές του ESG».

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Deloitte Ελλάδος, ο οποίος δήλωσε: «Ασχοληθήκαμε από την αρχή με τα ESG Shipping Awards γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες για τη βελτίωσή τους σε αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή:naftemporiki.gr