Ερντογάν: Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης

Ο Ερντογάν, επιμένοντας στην εμπρηστική ρητορική, αναφέρει επίσης πως «οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα νησιά δεν είναι ικανές να καθορίσουν το μέλλον της περιοχής»

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την αξίωση περί αποστρατωτικοποίσης των νησιών.

Ο  Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά.

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης», υποστήριξε, ο Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, ισχυρίστηκε πως : «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να προσδιορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».