Τσούνης: Απαραίτητη η συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας σε ναυτιλιακά θέματα

Υπερήφανος για το γεγονός ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, μιλώντας χθες στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Propeller Club Port of Piraeus. Επεσήμανε ότι η συνεργασία των δύο κρατών σε θέματα Ναυτιλίας θα είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις:

«Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, χάρη στα κοινά ενδιαφέροντα που απολαμβάνουμε με την ελληνική κυβέρνηση και με οργανισμούς όπως το Propeller Club. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κωστή Φραγκούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη φανταστική συνεργασία κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και την οποία ανυπομονώ να συνεχίσουμε το 2023. Κρατώντας τις ελπίδες ψηλά για το νέο έτος, είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας σε ναυτιλιακά θέματα θα είναι απαραίτητη για τις νέες παγκόσμιες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε μαζί».

Ο πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus, Κωστής Φραγκούλης εστίασε στο κοινωνικό έργο του Club:

«Απόψε ανακοινώνουμε 17 δωρεές, 22 υποτροφίες και 4 τεχνικά σεμινάρια προς Ιδρύματα που επιτελούν σημαντικό έργο στη χώρα μας και προς τους αριστούχους νέους και νέες. Ενα πρόγραμμα αξίας 40% υψηλότερο από την προηγούμενη χρήση».

Φωτπογραφία: Facebook/Propeller Club of the U.S. International Port of Piraeus

Αφού ευχήθηκε μια καλή χρονιά με ευημερία τόσο για τη Ναυτιλία όσο και για την Ελλάδα, αναφέρθηκε στη συνέχεια στη διατήρηση των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση και ανάπτυξη του φιλανθρωπικού έργου του Ρropeller, το οποίο βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Club.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει τη στήριξη του τομέα της Ναυτιλίας, του θεμελιώδους αυτού πυλώνα της Οικονομίας μας, μέσα από σπουδές στην επαγγελματική και πανεπιστημιακή εκπαίδευση που λαμβάνουν υπόψιν τους τις πραγματικές ανάγκες του σημαντικού αυτού κλάδου. Ενα ενδεικτικό παράδειγμα: ιδρύσαμε πολύ πρόσφατα νέα Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης που ανάμεσα σε άλλες ειδικότητες προσφέρει και αυτήν του καραβομαραγκού».

Η παραδοσιακή ελληνική πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, ευλογήθηκε από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη, πατέρα Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τη Μητρόπολη Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν από την πρόεδρο Δωρεών & Υποτροφιών του Club, Κατερίνα Σταθοπούλου δωρεές, υποτροφίες και τεχνικά σεμινάρια.

Πηγή:.ekirikas.com