Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Κατά τη σημερινή συζήτηση ο πρωθυπουργός αναμένεται να γράψει το δικό του πρόλογο και να δώσει τον τόνο και το στίγμα της προεκλογικής περιόδου που ανοίγει πλέον για τα καλά με την κορύφωση της τριήμερης διαδικασίας για την πρόταση δυσπιστίας και την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει το απόγευμα.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να βρεθεί η ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση στην πραγματική ζωή και στα μεγάλα διακυβεύματα και γι’ αυτό το λόγο – όπως σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος- “κατασκευάζει” μια πλαστή εικόνα, με ακατάσχετη υποσχεσιολογία, η ατεκμηρίωτη σκανδαλολογία και η παρανοϊκή συνωμοσιολογία.

Όπως αναδείχθηκε ήδη κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες από το σύνολο των Υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και ο πρωθυπουργός κατά την σημερινή του τοποθέτηση, στο κλείσιμο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, θα προχωρήσει σε μία συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και της διακυβέρνησής του, καλώντας του πολίτες να κάνουν τη σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον ίδιο.

Στο “ζύγι” της σύγκρισης θα μπουν όλοι οι τομείς από την οικονομία και την εξωτερική πολιτική, μέχρι το μεταναστευτικό και το κράτος δικαίου, επιχειρώντας ο πρωθυπουργός να προτάξει το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσιπρας”, να αναδείξει τη διαφορά αλλά και να αποδείξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής, επιλέγει το γήπεδο της λάσπης και της τοξικότητας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης έχουν τεθεί, και όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, η σιωπή από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκκωφαντική.

“Μπορεί ο κ. Τσίπρας να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξαν επί των ημερών του άρσεις απορρήτου κρατικών λειτουργών και πολιτικών προσώπων;” αναμένεται να ρωτήσει ο πρωθυπουργός, όπως επίσης θα καλέσει το αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέσεις για τις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ το 2016, ενώ – σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη – θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις σχέσεις του με την ΑΔΑΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει και στα “δύο μέτρα και δύο σταθμά” που τηρεί η Κουμουνδούρου έναντι του κράτους δικαίου, δηλώνοντας εμφατικά ότι στην Ελλάδα της ΝΔ οι θεσμοί λειτουργούν.

Αναμένεται να υπογραμμίσει μάλιστα την ολέθρια και επικίνδυνη ακροβασία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί αυτούς τους θεσμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη διαχείριση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, αναμένεται να γίνουν συγκεκριμένες αναφορές για την υπόθεση Καλογρίτσα και τις αποκαλύψεις για σακούλες με χρήμα προς την Κουμουνδούρου, για την δημιουργία του αποκαλούμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel, όπως και για την πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της χώρας μας στον Έβρο με τον υποτιθέμενο θάνατο της μικρής Μαρίας.

Πηγή:in.gr/skai.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (17 -12-2022 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)