Νυρεμβέργη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στη βία

Μαθητές 1ου Δημοτικού Σχολείου Νυρεμβέργης και εκπαιδευτικοί των ελληνικών σχολείων στη Νυρεμβέργη συμμετέχουν στην καμπάνια “να αλλάξουν ή να βοηθήσουν να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα που οργανώνει η δομή / σύλλογος «1η Φεβρουαρίου ‘’Εις το όνομα του Άλκη’’» με μέλη από όλη την Ελλάδα. Καμπάνια που στηρίζει και ο ιστότοπος doryforos.org.

Εξ άλλου, μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου  σχημάτισαν με το σώμα τους το όνομά του ΑΛΚΗ.

Αναλυτικότερα, να αλλάξουν ή να βοηθήσουν να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα είναι ο στόχος του συλλόγου «1η Φεβρουαρίου ‘’Εις το όνομα του Άλκη’’» με μέλη από όλη την Ελλάδα.

Με τη μια από τις δυο δράσεις του ο φορέας απευθύνεται και στους Έλληνες στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα η μια από τις δυο δράσεις δράση θα είναι διαδραστική. Ο ίδιος σύλλογος κάνει έκκληση σε όσους θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες με φίλους με τις φανέλες των ομάδων τους ή και διαφορετικών ομάδων (ακόμα καλύτερα) και να τις ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας TAG έναν φίλο ή και περισσότερους τους με προτροπή να κάνει το ίδιο .

Όπως ανέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM ο Λευτέρης Παππάς (εμπνευστής της ΜΚΟ) συνομίλησε στον «αέρα» με τον Μιχάλη Τσόχο μεταφέροντας τους στόχους όλων όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή και έκανε γνωστές τις δύο «δράσεις» που διοργανώνει ο σύλλογος.

Η σημαντικότερη θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, και θα είναι μια«πολύχρωμη και σιωπηλή πορεία με κεριά» όπως ανέφερε, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00 από το σημείο της δολοφονίας, με τελικό προορισμό από τον Λευκό Πύργο όπου και θα προβληθεί ένα βίντεο για τον Αλκη όπου οι αθλητές της Κ18 ΠΑΟΚ, ΑΡΗ και ΗΡΑΚΛΗ θα σχηματίσουν το όνομα του Αλκη με κεριά.

Πηγή:doryforos.org