Χατσάνοφ – Τσιτσιπάς 1-3: Ισοπεδωτικός ο Στέφανος, προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open αφού επικράτησε κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ με 3-1 σετ.

Το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν ξανά εξαιρετικό, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδραση στον Ρώσο (Νο20) και το πρωί της Κυριακής (29/01, 10.30, Eurosport1) θα διεκδικήσει το πρώτο τίτλο του σε Grand Slam κόντρα στο νικητή του Τζόκοβιτς – Πολ.

Όπως αναφέρει το SPORT24, οι δύο τενίστες στα πρώτα games έψαχναν τρόπο για να κυριαρχήσουν στο κορτ δοκιμάζοντας αρκετά πράγματα. Ο πρώτο που έφτασε στο break ήταν ο Τσιτσιπάς για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Χατσάνοφ απάντησε με το ίδιο νόμισμα αμέσως και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 3-3.

Το ίδιο έπραξε και ο Έλληνας τενίστας ο οποίος κράτησε το σερβίς του, έκανε break και σέρβιρε για να κλείσει το σετ. Εκ νέου ο Ρώσος κατάφερε να κάνει το break back για να μείνει ζωντανός στο σετ. Οι δυο τους στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους για να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον αντίπαλό του. Ο Χατσάνοφ κατάφερε να πάρει μόλις δύο πόντους και ο Στεφ έκλεισε το σετ με 7-6 (2).

Μόλις στο τρίτο game του δεύτερου σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε τριπλό break point, ωστόσο ο Κάρεν Χατσάνοφ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του.

Οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους μέχρι το ένατο game. Τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το break το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς πίεσε από νωρίς για να φτάσει στο break και το κατάφερε στο τρίτο game. Ο Χατσάνοφ δεν παράτησε τα όπλα και στο δέκατο game την ώρα που ο Στεφ σέρβιρε για να κλείσει το ματς κατάφερε να πάρει πίσω το break.

Οι δυο τους στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε διπλό match point, αλλά ο Ρώσος τα έσβησε και τα δύο, κατέκτησε το σετ με 7-6 (6) για να μείνει ζωντανός στο ματς.

Παρά τον τρόπο που έχασε το τρίτο σετ ο Στεφ κράτησε την ψυχραιμία του και μάλιστα άρχισε το τέταρτο σετ με break για να προηγηθεί με 3-0.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Τσιτσιπάς – Χατσάνοφ 3-1 (7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), )
  • Τζόκοβιτς – Πολ

Ο τελικός

  • 29/01, 10.30: Τσιτσιπάς – Νικητής Τζόκοβιτς – Πολ

Πηγή:.news247.gr