Η ΠΡΟΝΟΙΑ συγχαίρει τον δικαστή Κύρου που τιμήθηκε με την διάκριση Order of Australia (AO)

Από την ΠΡΟΝΟΙΑ στάλθηκε στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης  “Νέος Κόσμος” η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο Πάτρων της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, αξιότιμος Δικαστής (Εφέτης) Emilios Kyrou ΑΟ, βραβεύτηκε από τη Βικτώρια ως Αξιωματικός του Τάγματος της Αυστραλίας στις 26 Ιανουαρίου 2023, την ημέρα της Αυστραλίας.

Η PRONIA δράττεται της ευκαιρίας να αναγνωρίσει και να εκφράσει δημόσια τα συγχαρητήριά της για την αναγνώριση της διακεκριμένης υπηρεσίας του στο δικαστικό σώμα και στο νομικό κλάδο, στους επαγγελματικούς συνδέσμους και στην κοινότητα.

Ο κ. Κύρου προσκλήθηκε από την Αυστραλιανό Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια (σήμερα γνωστή ως ΠΡΟΝΟΙΑ) για να γίνει Πάτρων του οργανισμού το 2014, ρόλο τον οποίο αποδέχτηκε με «σεβασμό και ευγνωμοσύνη». Έκτοτε, στέκεται αδιάκοπα στο πλευρό του οργανισμού με ακλόνητη δέσμευση στο έργο του για την ελληνοαυστραλιανή κοινότητα.

«Ως οργανισμός, η ΠΡΟΝΟΙΑ διαπρέπει στο να κάνει τους ηλικιωμένους Ελληνοαυστραλούς να αισθάνονται ότι τους φροντίζουν. Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι πραγματικά ανεκτίμητες. Η γενιά μου, που έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από τις θυσίες της γενιάς των γονιών μου, πρέπει να κάνει περισσότερα για να αναγνωρίσει την ευγνωμοσύνη μας για αυτές τις θυσίες και να προωθήσει ενεργά την ευημερία αυτής της γενιάς. Αυτό πρέπει να το κάνουμε προσωπικά, σε επίπεδο οικογένειας, αλλά και συλλογικά, στηρίζοντας οργανισμούς όπως η ΠΡΟΝΟΙΑ», όπως αναφέρει ο κ. Κύρου σε παλαιότερη του δήλωση.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΡΟΝΟΙΑΣ κα Τίνα Δούβου Σταθοπούλου αναφέρει σχετικά με τη βράβευση: « Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που συνδεόμαστε με τον Δικαστή Αιμίλιο Κύρου, μια πραγματικά εμπνευσμένη προσωπικότητα της κοινότητάς μας, του οποίου το ξεκάθαρο όραμα, η αποστολή και η δέσμευση για ακεραιότητα και δημόσια υπηρεσία εμπνέει όλους μας. Η γενναιοδωρία πνεύματος του κ. Κύρου, συμβαδίζει με τον σκοπό της ΠΡΟΝΟΙΑΣ για κοινωνική προφορά. Η αναγνώριση του είναι μεγάλη τιμή για την ΠΡΟΝΟΙΑ και την παροικία μας.»