Βόλος- Παναιτωλικός 2-3 , ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1: Ο Γιαννιώτης υπέγραψε το θρίλερ με απόκρουση στο πέναλτι του Νίνη στο 92′

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης απέκρουσε στο 92′ το πέναλτι του Σωτήρη Νίνη και ο Ατρόμητος έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τα Γιάννενα σε καταπληκτικό ματς με πάμπολλες ευκαιρίες των δύο ομάδων στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Σε ένα από τα καλύτερα δεύτερα ημίχρονα που έχουμε δει στο φετινό πρωτάθλημα, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει και τους δύο και ικανοποιημένους και απογοητευμένους, καθώς οι Ηπειρώτες και Περιστεριώτες έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για τη νίκη, με αποκορύφωμα φυσικά το πέναλτι του Νίνη που έδιωξε ο Γιαννιώτης. Έτσι με το 1-1 ο ΠΑΣ έπιασε τον ΟΦΗ στους 19 βαθμούς (οι Κρητικοί έχουν ένα ματς λιγότερο με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης), ενώ ο Ατρόμητος έφτασε τους 25, μειώνοντας στους 4 την διαφορά του από τον Βόλο.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

O Θανάσης Στάικος παρέταξε τον γηπεδούχο ΠΑΣ Γιάννινα σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Τσιντώντας ήταν κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Σόρια, Μπακαδήμα, Παντελάκη και Πήλιο. Μπροστά από τους στόπερ ήταν ο Καραχάλιος, με τους Ριένστρα και Τζίνο ως εσωτερικούς μέσους. Τριπλέτα στη γραμμή κρούσης ήταν οι Μορέιρα, Παμλίδης και Μπάλαν.

Από την πλευρά του ο Κρις Κόουλμαν ξεκίνησε τον φιλοξενούμενο Ατρόμητο με σύστημα 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν στην εστία, με τους Κεσχρίντα, Χατζηισαΐα, Στρούγγη και Αθανασίου μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά. Έρλινγκμαρκ και Γκονθάλεθ ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Φριτζόνσον μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ρομπάιγ – Ροτάριου ήταν στα άκρα και ο Κιάρτανσον μοναδικός προωθημένος.

Εξαιρετικό ξεκίνημα με γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή με τον ΠΑΣ Γιάννινα να συνεχίζει στον εξαιρετικό ρυθμό που έχει από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου και να μπαίνει πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ηπειρώτες μάλιστα κατάφεραν στο 5′ να σκοράρουν με τον Σόρια, μετά από εξαιρετική σέντρα του Μορέιρα, ο οποίος όμως στο ξεκίνημα της φάσης ήταν έστω και για λίγο οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται.

Η δεύτερη ήταν και «φαρμακερή» για τους Ηπειρώτες

Μετά το τέρμα που δεν μέτρησε για οφσάιντ, ο ΠΑΣ συνέχιζε να πιέζει με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να βγει με την σειρά του μπροστά. Βέβαια κάποια μεγάλη φάση δεν είχαμε μπροστά στις δύο εστίες, αλλά τον έλεγχο τον είχαν οι γηπεδούχοι. Η ομάδα του Θανάση Στάικου προσπαθούσε να βρει διαδρόμους και τους βρήκε στο 32′, όταν ο Πήλιος έκανε την σέντρα, ο Παμλίδης την κεφαλιά με τον Χατζηισαΐα να απομακρύνει, ο Παμλίδης έκανε νέα κεφαλιά και ο Μπάλαν από κοντά άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες. Ένα γκολ που οι γηπεδούχοι κράτησαν με άνεση ως το τέλος του ημιχρόνου.

Φοβερό το 2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα που παρακολούθησαν οι φίλοι του ΠΑΣ που βρέθηκαν στους «Ζωσιμάδες», αλλά και γενικά οι φίλοι του ποδοσφαίρου που είδαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση, ήταν εξαιρετικό. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο η μία μεγάλη ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη με το τελικό 1-1 να φαντάζει εξαιρετικά φτωχό σε σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ατρόμητος τον έλεγχο μέχρι το εξαιρετικό γκολ του Τζοβάρα

Αρχικά ο ρυθμός της επανάληψης δεν ήταν και ο πιο γρήγορος στο ξεκίνημα, με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο και να πιέζει, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να κρατάει με ευκολία στην άμυνα. Αυτό έγινε μέχρι και το 77′, λεπτό στο οποίο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα ο Αθανασίου έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Τζοβάρας με πανέμορφο απευθείας σουτ νίκησε τον Τσιντώτα κάνοντας το 1-0.

Χαμός μέχρι το τέλος με χαμένο πέναλτι και τεράστιες ευκαιρίες και για τους δύο

Από εκείνο το σημείο λες και πατήθηκε κάποιο κουμπί και είδαμε ένα απίστευτο ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες που βγήκαν μαζικά ζητώντας το γκολ που δεν ήρθε είτε γιατί υπήρξε αστοχία, είτε γιατί μίλησαν οι Γιαννιώτης και Τσιντώτας. Τον χορό των ευκαιριών άνοιξε ο Μορέιρα που στο 80′ ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Μπάλαν αντί να σουτάρει από καλή θέση, γύρισε στον Νίνη που έκανε το σουτ, αλλά οι Περιστεριώτες πρόλαβαν και έβαλαν την κόντρα διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 88′ ο Τζαβίδας έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο με το σουτ του να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννιώτης έπιασε το σουτ του Καραχάλιου.

Με την συμπλήρωση των 90′ ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τζήμα από τον Χατζηισαΐα, αλλά ο Γιαννιώτης με μεγάλη επέμβαση νίκησε τον Νίνη, κρατώντας το 1-1. Με μια μεγάλη επέμβαση, αυτή την φορά του Τσιντώτα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στου Ζωσιμάδες, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να νικάει τον Οικονομίδη και το 1-1 να μένει ως το τέλος.

MVP: Από την στιγμή που έπιασε πέναλτι με το οποίο κράτησε το 1-1 για την ομάδα του, δεν θα μπορούσε να υπήρχε άλλος πολυτιμότερος από τον Γιαννιώτη στο ματς αυτό.

Στο ύψος του: Για πρώτη φορά θα βάλουμε τρεις. Αρχικά τους δύο σκόρερ, Μπάλαν και Τζοβάρα, αλλά και τον Τσιντώτα που στο τέλος είχε και αυτός μεγάλες επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Θα βάλουμε τον Χατζηισαΐα και για το πέναλτι που έκανε στο τέλος, παρότι δεν στοίχισε για την ομάδα του, αλλά και γιατί και στο γκολ του Ατρομήτου θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Tσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Ριένστρα (83′ Νίνης), Τζίνο (63′ Λιάσος), Μορέιρα, Παμλίδης (72′ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ν. Αθανασίου, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ (58′ Οικονομίδης), Φριντζόνσον (58′ Κούεν), Ροτάριου (66′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (58′ Τζαβίδας).