Δένδιας: Αυθάδης αναθεωρητικός γείτονας η Τουρκία

«Αν η Ελλάδα σχετικοποιήσει οποτεδήποτε στην παρουσία της στο διεθνές στερέωμα, την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο, στην πραγματικότητα ενυποθηκεύει τη δική της θέση» τόνισε ο Ν. Δένδιας

«Απέναντι σε έναν αυθάδη και αναθεωρητικό γείτονα που νομίζει ότι μπορεί να ερμηνεύει τις συνθήκες και τα πράγματα κατά το δοκούν, η Ελλάδα θα μένει πάντα σταθερή στις δικές της κατευθυντήριες γραμμές και στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας της ΝΔ.

«Τι έχουμε εμείς δίπλα μας; Έχουμε έναν μεγάλο, αυθάδη αναθεωρητικό γείτονα. Ένα γείτονα που νομίζει ότι μπορεί να ερμηνεύει τις συνθήκες και τα πράγματα κατά το δοκούν. Και να επιβάλλει στη γειτονία του αυτό το Δίκαιο που αυτός θεωρεί ότι έχει, που είναι το ‘’δίκαιο του ισχυρού’’. Μέσα από κωμικά ιδεολογήματα όπως το της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας μου’’. Αν η Ελλάδα σχετικοποιήσει οποτεδήποτε στην παρουσία της στο διεθνές στερέωμα, την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο, στην πραγματικότητα ενυποθηκεύει τη δική της θέση, τα δικά της συμφέροντα, τη δική της ιδεολογία, στο τέλος τη δική της ύπαρξη. Πρέπει λοιπόν να μένουμε πάντα σταθεροί στις δικές μας κατευθυντήριες γραμμές. Και δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν γι’ αυτό» επισήμανε ο κ. Δένδιας.

«Δεν τους φοβόμαστε και το γεγονός ότι δεν τους απαντάμε στην ίδια γλώσσα, δεν σημαίνει ότι τους φοβόμαστε, αλλά σημαίνει ότι είμαστε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα με αυτοπεποίθηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι «δεν πιστεύουμε ότι οι δημοκρατίες εξασκούνται στην προπαγάνδα, αλλά εξασκούνται στην αλήθεια. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ανοιχτή, εξωστρεφής, ακμάζουσα και αναπτυσσόμενη και δεν έχει ανάγκη από ύβρεις. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να υπηρετεί τον ρόλο της ως κόμβος ενέργειας, τον ρόλο της ως κόμβος κουλτούρας και πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε στο ακροατήριο την επιλογή της Ελλάδας να στηρίξει την Ουκρανία, λέγοντας ότι «η επιλογή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία βασίζεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ως απόλυτη επιλογή το Διεθνές Δίκαιο. Είσαι ή με το Διεθνές Δίκαιο ή είσαι εναντίον του. Η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία όλων των κρατών για την Ελλάδα είναι άσπρο ή μαύρο.Ή σέβεσαι την εδαφική κυριαρχία ή δεν την σέβεσαι. Δεν μπορεί ο ισχυρός να καταπατά τον αδύναμο».

Πηγή:  ΑΜΠΕ- Skai.gr