Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης

Φωτογραφία, σχόλιο PHP: Πότε θα πέσει η αυλαία;

Η Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το πρωί της Τετάρτης, 1ης Φεβρουαρίου 2023, εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας ενημερώνει τους ομογενείς ότι στις 23 Ιανουαρίου 2023 απέστειλαν επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο μέσω της οποίας καταδικάζουν την «ανέντιμη και παράνομη ενέργεια του ψευδοσυμβουλίου του πεζοδρομίου υπό τον συντονισμό του κ. Γεωργόπουλου να εκταμιεύσουν το σύνολο σχεδόν του υπόλοιπου ποσού της περσινής παρέλασης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ήταν κατατεθειμένο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελόδας “anamniseis.net” το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο δια του γενικού του γενικού Γραμματέα, κ. Πολύκαρπου Κοτρώνη, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για υλοποίηση της αποφάσεως της δικής τους γενικής συνέλευσης της 17ης Ιανουαρίου 2023 και ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τρεις νέους λογαριασμούς και συγκεκριμένα στον λογαριασμό για τους Εύζωνες, στον λογαριασμό για το δείπνο του Ξενοδοχείου Χίλτον και στον γενικό λογαριασμό της Παρελάσεως.

Το θέμα με την παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ειδικά μετά την ομόφωνη αποδοχή του Χρήστου Βουρνά ως συν – ταμία της Επιτροπής Παρελάσεως μαζί με την Σπυριδούλα Τσουκαλά, θεωρήθηκε λήξαν. Στο θέμα επανήλθε στις 31 Ιανουαρίου π.έ. η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων με την κάτωθι ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων.

Το πλήρες κείμενο της εν λόγω ανακοίνωσης τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς Όλα τα Ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η Διοίκηση των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης απέστειλε επιστολή στις 23 Ιανουαρίου 2023 προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο και τον Πρόεδρο Επιτροπής Παρέλασης 2023, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ (με κοινοποίηση προς τους κ.κ. Γιάννη Κατσιματίδη, Ηλία Κάτσο, π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, Γεώργιο Γεωργόπουλο, Νικόλαο Μπάρδη και William Bird, Esq.), με την οποία καταγγέλλετε η ανέντιμη και παράνομη ενέργεια του ψευδοσυμβουλίου του πεζοδρομίου υπό τον συντονισμό του κ. Γεωργίου Γεωργόπουλου να εκταμιεύσουν το σύνολο σχεδόν του υπολοίπου ποσού της περυσινής παρέλασης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όπου ήταν κατατεθειμένο.

Η ενέργεια αυτή που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2022 με πρωτοβουλία της κ. Σπυριδούλας Τσουκαλά και του κ. Πολύκαρπου Κοτρώνη, παραβίασε ρητά το πρωτόκολλο συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών τον περασμένο Μάρτιο, αναφορικά με την παρέλαση του 2022 καθώς και το πνεύμα του Aνώτατου Πολιτειακού Δικαστηρίου του Κουήνς της 12ης  Απριλίου 2022.

Η κ. Σπυριδούλα Τσουκαλά, συν-ταμίας, προχώρησε μονομερώς και αυθαιρέτως στην υφαρπαγή ποσού των $87,000.00 (ογδό επτά χιλιάδων δολαρίων), από τον τραπεζικό λογαριασμό της παρέλασης και από τον λογαριασμό του επίσημου δείπνου του Χίλτον στην τράπεζα Investor’s Bank, χωρίς την αναγκαία υπογραφή ή την γνώση του κ. Χρήστου Βουρνά, ο οποίος ήταν επίσης ταμίας της παρέλασης, αλλά ούτε και του Προέδρου της Επιτροπής Παρέλασης 2022 κ. Γιάννη Κατσιματίδη.

Η ενέργεια αυτή πέραν του ότι είναι παράνομη και ΑΝΗΘΙΚΗ, δημιουργεί επίσης σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας και διαφάνειας, ιδιαίτερα μετά την αποκαλυπτική έκθεση της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας την περίοδο 2016 με 2021, υπό την προεδρία των κ.κ. Κώστα Μάστορα και Γιάννη Στρουμπάκη. Η διαφάνεια και η αξιοπιστία είναι το ζητούμενο και για την φετινή μας παρέλαση και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ διορθωτικά μέτρα προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων πρακτικών, επιζήμιων για την παρέλαση και την εθνική μας προσπάθεια.

Είναι αναγκαίο λοιπόν:

Να επιστραφεί ΑΜΕΣΑ ολόκληρο το ποσό που αφαιρέθηκε από τους δύο λογαριασμούς στο λογαριασμό της παρέλασης του 2022.

Να πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της παρέλασης καθώς και του Σταθάκειου κτιρίου (Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο), όπως άλλωστε συμφωνήθηκε κατά την συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2023.

Να ανοιχτούν καινούργιοι λογαριασμοί, στους οποίους δεν πρέπει να υπογράφουν τα δυο άτομα που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια, δηλαδή η κ. Σπυριδούλα Τσουκαλά και ο κ. Πολύκαρπος Κοτρώνης.

Όπως πέρυσι, το Σταθάκειο παραμένει ανοικτό για όλες τις εκδηλώσεις της φετινής παρέλασης καθώς και για τις ανάγκες των σωματείων/μελών της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την συμπλήρωση της Επιτροπής Παρέλασης και των υποεπιτροπών και θα εργαστούμε σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την επιτυχία της παρέλασης της 30ης Απριλίου 2023 και την προάσπιση της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια περίοδο κρίσιμη για τον απανταχού Ελληνισμό.

Με Εκτίμηση και Πατριωτικούς Χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΩΚΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ