Ελληνοαμερικανός φέρεται ως ύποπτος για τη δολοφονία 23χρονης Κολομβιανής

Η Βαλεντίνα Τρεσπαλάσιος. Φωτογραφία: Valentina Trespalacios/Facebook

Οι αρχές της Κολομβίας ερευνούν τον θάνατο της 23χρονης Βαλεντίνα Τρεσπαλάσιος (Valentina Trespalacios), της οποίας ο φίλος και Αμερικανός πολίτης ελληνικής καταγωγής Τζον Πούλος (John Poulos), συνελήφθη στον Παναμά στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Συνελήφθη μετά από «συναγερμό της Ιντερπόλ που δόθηκε από τη Δημοκρατία της Κολομβίας, για την ανθρωποκτονία της DJ Valentina Trespalacios», σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία του Παναμά.

Μάλιστα, όπως έγραψε η βρετανική «Daily Mail» την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου από το Ουισκόνσιν παραιτήθηκε από την υπόθεση επειδή δέχθηκε απειλές για τη ζωή του – ενώ ο δικαστικός διερμηνέας παραιτήθηκε επίσης λόγω ανακριβών μεταφράσεων. Ο Μάρτιν Ριάσκος (MartínRiascos) υπέβαλε το αίτημα παραίτησης πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της Τρίτης στην Μπογκοτά.

Οπως αναφέρει το «CNN» στο ρεπορτάζ του, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου, ένας οδοκαθαριστής βρήκε το πτώμα μιας γυναίκας μέσα σε μια βαλίτσα στον πάτο ενός κάδου απορριμμάτων στα νοτιοδυτικά της Μπογκοτά, της πρωτεύουσας της Κολομβίας. Ειδοποίησε τις τοπικές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι το πτώμα ήταν αυτό της Τρεσπαλάσιος, γνωστής DJ ηλεκτρονικής μουσικής.

Οι αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μπογκοτά που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος επικοινώνησαν με τους συγγενείς της, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η νεαρή γυναίκα ήταν με τον φίλο της από το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

Οι προκαταρκτικές ιατροδικαστικές εξετάσεις από το Ινστιτούτο Νομικής Ιατρικής, μια υπηρεσία που υπάγεται στη Γενική Εισαγγελία της Κολομβίας, αποκάλυψαν ότι η νεαρή γυναίκα πιθανότατα πέθανε από μηχανική ασφυξία και ότι το σώμα της έφερε σημάδια που δείχνουν ότι της ασκήθηκε βία πριν πεθάνει.

Το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, η Εθνική Αστυνομία του Παναμά ανέφερε τη σύλληψη του Πούλου στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen και οι αρχές της Κολομβίας ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την απέλασή του στη χώρα, ελπίζοντας να ρίξει φως στον χρόνο, τον τρόπο και τον τόπο κατά τον οποίο συνέβη ο θάνατος της Τρεσπαλάσιος, σημειώνει το «CNN». Ο Πούλος απελάθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Κολομβία.

«Ποτέ δεν έδειχνε κακός άνθρωπος… Η Βαλεντίνα μου ήταν μια πολύ χαμογελαστή και ευτυχισμένη νεαρή γυναίκα. Ζούσε στον κόσμο της ρούμπα», δήλωσε η Λάουρα Χιντάλγκο (Laura Hidalgo), μητέρα του θύματος, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έξω από το νεκροτομείο της Μπογκοτά.

«Ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήρθε να την παντρευτεί, επρόκειτο να μοιραστούν μια κοινή ζωή και να κάνουν τα χαρτιά τους γι’ αυτό», πρόσθεσε.
Η Αστυνομία και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κολομβίας αναλύουν αρκετές ώρες βίντεο από κάμερες ασφαλείας των χώρων όπου η νεαρή γυναίκα και ο φίλος της βρίσκονταν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί της Κυριακής, όταν βρέθηκε το πτώμα της.

Πηγή: «CNN», «Daily Mail» ekirikas.com