Συρία: Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Άσαντ

Ανακοινώθηκε σειρά από επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ προήδρευσε έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της χώρας για την εκτίμηση των ζημιών από τον  φονικό σεισμό, 7,8 Ρίχτερ με εκατοντάδες νεκρούς σε Τουρκία και Συρία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από το υπουργείο Υγείας της Συρίας.

Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε στους 237 νεκρούς και στους 639 τραυματίες, μόνο στη Συρία, όπως έκανε γνωστό το συριακό υπουργείο Υγείας.

Η αρχική κατάσταση μετά τον μεγάλο σεισμό αξιολογήθηκε και εντοπίστηκαν οι επαρχίες και τοποθεσίες που επλήγησαν περισσότερο, οι οποίες αφορούν κυρίως τις επαρχίες Χαλέπι, Χάμα και Λατάκια.

Ανακοινώθηκε σειρά από επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού: 

– Ειδοποίηση όλων των υπουργείων και των φορέων
– Ενεργοποίηση της πολιτικής άμυνας, των πυροσβεστικών δυνάμεων των υπηρεσιών υγείας και των παραρτημάτων τους στις επαρχίες, όλων των ιδρυμάτων υπηρεσιών και των διευθυντών δημόσιων υπηρεσιών να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης συντριμμιών. Όλοι οι κυβερνήτες κλήθηκαν επίσης να κινητοποιήσουν όλες τις δυνατότητες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και να κινητοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και τη συμβολή στην ανακούφιση των συντριμμιών.
– Εξασφάλιση επείγουσας υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους  σεισμοπαθείς σε διάφορες επαρχίες και ειδοποίηση όλου του ιατρικού προσωπικού των υπουργείων υγείας, άμυνας και παιδείας.

Δόθηκαν επίσης οδηγίες να εξασφαλιστεί επειγόντως στέγη και τροφή για τους πληγέντες και να εξασφαλιστεί πετρέλαιο για την παροχή έκτακτων τεχνικών επιχειρήσεων στις πληγείσες επαρχίες.

Πηγή: skai.gr