Νέα Υόρκη: Σημειώθηκε ο ισχυρότερος σεισμός από το 1999

H περιοχή του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης επλήγη από τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 40 ετών. twitter/nbc
Η σπάνια για την περιοχή σεισμική δόνηση κράτησε λίγα δευτερόλεπτα και έστειλε τους κατοίκους πρώτα στα παράθυρά τους και μετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε αρχικά έναν σεισμό 3,8 βαθμών Ρίχτερ με επίκεντρο ανατολικά του Μπάφαλο στο προάστιο της Δυτικής Σενέκας περίπου στις 6:15 π.μ. (13:15 ώρα Ελλάδας) Ο σεισμολόγος Γιάαρεμπ Αλταουέλ είπε ότι η δόνηση ήταν ισοδύναμη με την ένταση του ισχυρότερου σεισμού που έχει δει η περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια, έναν σεισμό 3,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 1999.

Η δόνηση κράτησε για λίγα δευτερόλεπτα και έστειλε τους κατοίκους πρώτα στα παράθυρά τους και μετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν τι έγινε.

«Ένιωσα σαν ένα αυτοκίνητο να χτύπησε το σπίτι μου στο Μπάφαλο. Πετάχτηκα από το κρεβάτι», έγραψε στο Twitter ο Μαρκ Πόλονκαρτς, στέλεχος της κομητείας Ηρι. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της κομητείας επιβεβαίωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ακτίνα τουλάχιστον 30 μιλίων, μεταξύ άλλων στους καταρράκτες του Νιαγάρα, περίπου 20 μίλια βόρεια του Μπάφαλο.

Το Σεισμολογικό Κέντρο του Καναδά, μέτρησε ένα σεισμό μεγέθους 4,2 βαθμών, και ανέφερε ότι έγινε ελαφρά αισθητός στο νότιο Οντάριο.

Συνεργεία της πόλης και της κομητείας επιθεώρησαν γέφυρες και δρόμους στη Νέα Υόρκη, χωρίς να διαπιστώνουν άμεσα ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ευτυχώς, δεν έχουμε ούτε τραυματισμούς που να σχετίζονται με το σεισμό – και προσεύχομαι να παραμείνει έτσι η κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν.

Οι μικροί σεισμοί δεν είναι εντελώς ασυνήθιστοι στα βόρεια της Νέας Υόρκης, αλλά σπάνια γίνονται αισθητοί τόσο έντονα. Ο σεισμός πρόσφερε μια υπενθύμιση, είπε ο Μπράουν, ότι η περιοχή βρίσκεται σε μια σημαντική γραμμή ρηγμάτων γνωστή ως σύστημα ρηγμάτων Clarendon-Linden.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σκότωσε χιλιάδες άτομα στην Τουρκία και τη Συρία.

Πηγή:huffpost.gr