Ολυμπιακός: Η μεγάλη αγωνιστική «μάχη» που τον περιμένει με ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Πέμπτη μία πολύ δυνατή… μάχη στο Novibet Κύπελλο με την ΑΕΚ όπου χρειάζεται να του βγουν και άλλα αγωνιστικά… χαρτιά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ότι εικόνα και να είχε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ με αυτό το 0-0 την αφήνει πίσω του.

Προφανώς και καλείται να μάθει και από την προσέγγισή του στο παιχνίδι αυτό της Stoiximan Super League και από το τι δεν πήγε καλά (είτε αυτό αφορά την αριστερή του πλευρά είτε τα πρόσωπα που δεν του βγήκαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είτε τα προβλήματα κυκλοφορίας ή όταν δεχόταν πρέσινγκ ψηλά) όμως έχει μπροστά του ένα ακόμα δυνατό ματς. Και εννοείται πως το αγωνιστικό του πρόσωπο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό αλλά σκεφτείτε την πιθανότητα να είχε ηττηθεί με τον ΠΑΟΚ. Η κατάσταση θα ήταν σαφώς δύσκολη – πολύ πιο δύσκολη – οπότε πάντα η οπτική μετά από έναν αγώνα βασίζεται και στο εάν υπήρξαν και θετικά πράγματα (όπως το αποτέλεσμα βέβαια) ή όχι.

Υπάρχει τώρα λοιπόν ένα παιχνίδι στο Novibet Κύπελλο με την ΑΕΚ στην OPAP Arena την Πέμπτη. Απέναντι σε έναν επίσης δυνατό και ανεβασμένο αντίπαλο – όπως ήταν ο ΠΑΟΚ – που θα είναι και πιο ξεκούραστος καθώς δεν έπαιξε στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο την Κυριακή. Τα δε αγωνιστικά προβλήματα (τραυματισμοί) που έχει ο Μίτσελ με κομβικούς παίκτες όπως οι Χάμες και Ινμπόμ Χουάνγκ θα τον αναγκάσουν να δει άλλες λύσεις. Άλλες εναλλακτικές και σε επίπεδο διάταξης και από μεριάς προσώπων.

Σε ένα παιχνίδι που φυσικά δεν θα είναι στο Καραϊσκάκη οπότε μιλάμε και για άλλη ατμόσφαιρα που μπορεί να δώσει έξτρα ώθηση στους γηπεδούχους. Ενδεχομένως στο μυαλό του ο Ίβηρας τεχνικός του Ολυμπιακού να είχε – και να έχει ακόμα για αυτόν τον αγώνα – και ένα 4-3-3 αλλά για να βγει αυτό το σχήμα θα πρέπει σίγουρα να έχει διαθέσιμο τον Ινμπόμ.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι μόνο μαχητής αλλά να είναι και ουσιαστικός

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ δεν θα αρκεί μόνο να είναι μαχητής. Δεν αρκεί να είναι προσηλωμένος, συγκεντρωμένος και μακριά από κάθε είδους επιρροές, ερεθίσματα ή οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει γύρω από ένα τέτοιο παιχνίδι. Να επιδιώξει να ασχοληθεί δηλαδή με τα της αγωνιστικής εικόνας του και με τα του παιχνιδιού του.

Θα πρέπει να είναι και πιο… σφιχτός γενικά με τις γραμμές του αλλά και πιο ουσιαστικός. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ του έδωσε και σημαντικά ποδοσφαιρικά μηνύματα και μαθήματα εάν τα δει / διαβάσει σωστά. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται και ουσία και σε αυτά τα 2 ματς του Novibet Κυπέλλου το κίνητρο θα είναι υψηλό και από τις 2 ομάδες, όπως και η πίεση μεγάλη και οι απαιτήσεις πολλές.

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός σίγουρα προέρχεται από ένα διάστημα και μία σεζόν που δεν έχει πάρει κανένα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν θα δυναμώσει μόνο από καλά παιχνίδια ή καλές εμφανίσεις. Σε αυτήν την περίοδο ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει κυρίως με τα αποτελέσματα. Αυτά χρειάζεται περισσότερο. Αποτελέσματα και στο Πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο.

ΚΑΝΟΣ1

Εάν του βγουν τα άλλα του αγωνιστικά χαρτιά…

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συμβολή όλων των διαθέσιμων παικτών του ή των παικτών που υπολογίζει και ενόψει αυτής της νέας και δύσκολης αγωνιστικής αποστολής του. Ενόψει της νέας αυτής δυνατής αγωνιστικής… μάχης. Χρειάζεται έναν πιο ανεβασμένο Μπιέλ που καλό θα ήταν να παίζει στη φυσική του θέση που είναι πίσω από τον επιθετικό ή σαν κρυφός κυνηγός. Καλό και για τον ίδιο και για την ομάδα αλλά για αυτά τα θέματα βέβαια αποφασίζει ο προπονητής με το επιτελείο του. Χρειάζεται και άλλα γκολ από τον Μπακαμπού και τον Αραμπί. Θέλει ακόμα καλύτερο τον Ροντινέι με τον Βραζιλιάνο βέβαια να έχει ήδη παρουσιάσει καλά δείγματα.

Θέλει ξανά τα δημιουργικά χαρίσματα του Φορτούνη. Ιδανικά θα ήθελε τον καλό και γρήγορο Γκάρι Ροντρίγκες (μαζί με τα γκολ και τις ασίστ του).

Θέλει ακόμα περισσότερο ενεργό αγωνιστικά τον Σαμασέκου. Όπως θέλει σίγουρα να του βγουν οι νεαποκτηθέντες Ραμόν, Κανός και Μπουτούτσι. Ο Κανός έκανε ήδη ντεμπούτο, προσπάθησε να δείξει πράγματα και να είναι δραστήριος και πήρε κάποια φάουλ με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν θα κριθεί σε μόλις ένα ματς. Όλα αυτά είναι τα… άλλα του αγωνιστικά ατού, που εάν του δώσουν πράγματα που έχει ανάγκη σε κάθε τομέα του παιχνιδιού τότε θα κάνουμε μετά και άλλη συζήτηση ως προς τη συνέχεια.

Γιατί μπορεί ο Μίτσελ να μιλά για 16 παίκτες, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις νέων προσώπων που τώρα έχουν αρχίσει να μπαίνουν ή να προσπαθούν να εγκλιματιστούν. Και είναι πρόσωπα στα οποία και ποντάρει και περιμένει πράγματα ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν θα βοηθηθεί μόνο με τη βελτίωση του αγωνιστικού του προσώπου. Θα βοηθηθεί με το να βρει μέσα από το υλικό του και τους παίκτες που έχει και το στοιχείο του απρόβλεπτου. Και έχει παίκτες τέτοιους όπως τον Φορτούνη, τον Ροντινέι, τον Μπιέλ και ενώ περιμένει και την προσφορά των 2 νέων εξτρέμ. Όλα αυτά βέβαια φαίνονται στο γήπεδο. Το γήπεδο δεν λέει σχεδόν ποτέ ψέματα. Το γήπεδο είναι ο τέλειος καθρέφτης για όλους. Εκεί βλέπει ο καθένας τι είναι και τι μπορεί να κάνει.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi/
Πηγή: gazzetta.gr