Η Λευκαδιακή Αδελφότητα έκοψε τη βασιλόπιτά της

Στη φωτογραφία, 90 ευχές στον κ. Αγησίλαο από την οικογένειά του και ο κ. Κώστας Μελλάς, με την πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Αλεξάνδρα Δάγλα. Φώτος: Supplied

Την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου γεύματος της Λευκαδιακής Αδελφότητας, πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας, στο χολ του Οργανισμού. Τη βασιλόπιτα έκοψε ο εκ των παλαιότερων προέδρων, κ. Κώστας Μελλάς, ο οποίος πρόσφερε και ένα αξιόλογο ποσό στο ταμείο του Οργανισμού. Την ίδια ημέρα ο κ. Αγησίλαος Βρεττός, γιόρτασε την 90ή επέτειο των γενεθλίων του, δεχόμενος τις ευχές της οικογένειάς του και των παραβρισκόμενων για υγεία και μακροημέρευση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη στην ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, γεγονός που εκτιμήθηκε από τα μέλη που υποσχέθηκαν στήριξη στο Συμβούλιο και το έργο του.

Στο μεταξύ, μόλις τον Νοέμβριο του 2022 οι Λευκαδίτες που έχουν μακρόχρονη παρουσία στην Αυστραλία (σύμφωνα με στοιχεία, ξεκινά τουλάχιστον από τις αρχές του 20ου αιώνα) γιόρτασαν στην Μελβούρνη τα 80 χρόνια της Αδελφότητας.

Η σημαντική επέτειος γιορτάστηκε φέτος με σειρά εκδηλώσεων που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Το πιο ενθαρρυντικό είναι πως, σε μια περίοδο που οι οργανώσεις μας φθίνουν, οι Λευκαδίτες κατόρθωσαν να αυξήσουν εντυπωσιακά τον αριθμό των μελών της Αδελφότητας.
Αυτό δήλωσε στο πρόγραμμά μας η κυρία Ρούλα Ψωμιάδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Λευκάδας».

Δεύτερης γενιάς η κυρία Ψωμιάδη μας μίλησε για το πότε ήρθαν οι πρώτοι Λευκαδίτες στην Αυστραλία, την ίδρυση της Αδελφότητας τους, τα επιτεύγματά της αλλά και τα σχέδια για το μέλλον.

Lefkada 2.jpg

Από εορταστική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Λευκαδιακής Αδελφότητας. Photo: Tina Tzim Sklirou Source: Supplied

Πηγή:neoskosmos.com/sbs.com.au