Τη συγκέντρωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων έθεσε ως στόχο η Ηγεσία των 100

Η Οργάνωση της Ηγεσίας των 100 έχει θέσει ως στόχο της να συγκεντρώσει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το έτος 2084, ενώ μέχρι το 2034 το ποσό των 250 εκατομμυρίων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, Δημήτρης Λογοθέτης, στο πρόσφατο συνέδριο της στην Αριζόνα.

Ο κ. Λογοθέτης στη διάρκεια του επίσημου δείπνου ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι «ήταν ένα εξαιρετικό συνέδριο το οποίο ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προσδοκία», ενώ καλωσόρισε 75 καινούργια μέλη. Ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος υπενθυμίζεται είναι και μέλος της Επιτροπής του Καταστατικού της Αρχιεπισκοπής, έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου «για την πατρική του αγάπη και υποστήριξη στην Ηγεσία των 100 και για το τολμηρό του όραμα για το μέλλον της Εκκλησίας στην Αμερική» αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα στο ανακοινωθέν της Οργάνωσης.

Επίσης ο κ. Λογοθέτης ευχαρίστησε την Εκτελεστική Διευθύντρια της Ηγεσίας των 100 Πωλέτ Πούλου και την επιτυχία της στην εξεύρεση νέων μελών.

Από την άλλη μεριά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μίλησε με λόγια φιλόφρονα για τον κ. Λογοθέτη τονίζοντας «το ταλέντο και την ηγεσία του» καθώς και για την Εκτελεστική Διευθύντρια Πωλέτ Πούλου.

Ανακοινώθηκε ότι το ποσό των χορηγιών για την στήριξη των διακονιών της Αρχιεπισκοπής αποφασίστηκε να είναι $5,006,0600, ενώ εξελέγησαν τρία καινούργια μέλη στο διοικητικό συμβούλιο ο Μάρκος Λαγός, ο Δρ. Γρηγόρης Παπαδέας και ο Μιχαήλ Ψύλλος.

Αποκαλύπτουμε ότι η Ελένη Μπούσση, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ηγεσίας των 100 αναφέρθηκε αρκετές φορές επαινετικά για τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την βάπτιση των εγγονών της στη Γλυφάδα, τέκνων του υιού της ο οποίος έχει συνάψει γάμο με άνδρα, τον Πίτερ Ντούντα. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω βάπτιση τον περασμένο Ιούλιο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων εναντίον του Ελπιδοφόρου σε σημείο που διαταράχθηκαν οι καλές σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο εστάλη διασυνοδικώς διαμαρτυρία πλην όμως με παρέμβαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου συγκαλύφθηκε το θέμα. Ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αρκετές Μητροπόλεις ης Ελλάδος.

Πολλοί εκ των συνέδρων της Ηγεσίας των 100 δυσανασχέτησαν με τις αναφορές της κυρίας Μπούσση, ενώ μερικοί εξ’ αυτών επέρριψαν ευθύνες στον πρόεδρο της Ηγεσίας των 100 Δημήτρη Λογοθέτη και την Εκτελεστική Διευθύντρια Πωλέτ Πούλου λέγοντας πως οι αναφορές της κυρίας Μπούση δεν είχαν θέση στο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Αποκαλύπτουμε ακόμα πως ερωτηθείς ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για το Καταστατικό φέρεται να είπε ότι θα γίνουν ελάχιστες τροποποιήσεις, με κύρια εκείνη της μνημόνευσης του ονόματος του στις Ακολουθίες, ενώ οι Μητροπόλεις και οι Μητροπολίτες θα παραμείνουν ως έχουν.

Ανάμεσα στους ομιλητές του Συνεδρίου συμπεριλαμβανόταν ο Κωστής Μαγλάρας, κοσμήτωρ της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο Πάνος Παναγή εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της εταιρίας Microsoft, ο Καρλ Χόλιστερ πρόεδρος της εταιρείας L.M. Kohn & Company, η Υβέττε Μάνεση, συγγραφέας και παραγωγός, ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Καζάριαν διευθυντής του Τμήματος Διαθρησκειακών Σχέσεων, μαζί με τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο Νικόλαο Αντον, διευθυντή λειτουργίας της Επισκοπικής Συνέλευσης Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τίμηση με το μετάλλιο του Απ. Παύλου της Αρχιεπισκοπής τον πρώην πρόεδρο της Ηγεσίας των 100 Αργύρη Βασιλείου για τις υπηρεσίες του στην Οργάνωση και την Αρχιεπισκοπή.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου έγινε ελληνικό γλέντι, παιχνίδι Τένις και Γκολφ, καθώς επίσης και επίσημο δείπνο ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του με Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην πόλη Φοίνιξ της Αριζόνας.

Υπογραμμίζεται ότι η «Ηγεσία των 100» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και οι δωρεές προς αυτήν εκπίπτουν της φορολογίας.

Η Οργάνωση αυτή ιδρύθηκε επί ημερών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου με πρωτεργάτες τους αείμνηστους Γεώργιο Τσίμπλη, Πίτερ Ντίον και Αθανάσιο Αντον. Η αρχική ιδέα ήταν να βρεθούν 100 Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι θα έδιναν εκατό χιλιάδες δολάρια έκαστος, είτε σε μία δόση, είτε δέκα χιλιάδες δολάρια τον χρόνο επί δέκα χρόνια. Από το αποθεματικό κεφάλαιο θα χρησιμοποιούντο οι τόκοι ως χορηγίες για την ενίσχυση ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής. Ετσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Το σκεπτικό ήταν το Κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας. Διά μέσου των ετών, η «Ηγεσία των 100» αυξήθηκε σε αριθμό μελών και έχει φτάσει σήμερα να ξεπερνά τα 1.200 με συνολικά κεφάλαια τα οποία υπερβαίνουν τα εκατό εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα χρήματα κάθε χρόνο αντλούνται οι τόκοι τα ποσά των οποίων δίνονται ως χορηγίες για προγράμματα και διακονίες της Αρχιεπισκοπής. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η «Ηγεσία των 100» έχει δώσει χορηγίες σε προγράμματα της Αρχιεπισκοπής και υποτροφίες στη Θεολογική Σχολή πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ekirikas.com