Ντύσσελντορφ: Κοπή Βασιλόπιτας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Με μια απλή, αλλά συνάμα ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα γιόρτασαν  την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το νέο Έτος 2023, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης σε συνεργασία με τον Ηπειρώτικο Σύλλογο <Δωδώνη> του Düsseldorf, στην αίθουσα της Εκκλησίας  (Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ Am Schönenkamp 1, στην οποία εφημερεύει ο Πατ. Θεοφάνης Λάππας

Ικανοποιητική ήταν και η παρουσία των Όμορων Ηπειρωτικών Συλλόγων της περιοχής που τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή συμμετέχοντας με τις οικογένειες τους καθώς και η Ηπειρωτική Νεολαία μας. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση, οι συμπατριώτες μας βρήκαν την ευκαιρία να ανταλάξουν τις καθιερωμένες ευχές και να συνομιλήσουν αναμεταξύ τους καθώς και οι Νεολαίοι μας.\

Συγκεκριμένα παρόντες ήταν:

Στελέχη και μέλη από τον Ηπ. Σύλλογο του Μπίελεφελντ, του Ηπ. Συλ. Πλέττενμπεργκ, του νεοσύστατου Ηπ. Συλ. του Μέντεν, του Ηπ. Συλ. Λύντενσάιτ και μέλος του Ηπ. Συλ. Λούντβιγκσχαφεν, που διήνυσε 580 χιλιόμετρα για τα συμμετάσχει στην γιορτή.

 

Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης, ο Γενικός Πρόξενος του Ελληνικού Γενικού Προξενείου κ. Βασίλης Κοϊνης, και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας και νύν Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπ. Εξωτερικού κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Από την διοίκηση της Παν. Ομοσπονδίας Ευρώπης παρόντες, ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Ντόκος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Θωμάς Γκίνης και το μέλος κ. Βασίλης Τζώρτζης.Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης ευχαριστεί θερμά για την άψογη φιλοξενία όχι μόνο την νέα Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Ευαγγελία Μπότσου και του Δ. Συμβουλίου της αλλά, και των πρώην Προέδρων κυρίων Κώστα Κάσσια και Ευάγγελου Αθανασίου και τα μέλη του Συλλόγου τους οι οποίοι έκαναν μια πολύ όμορφη προετοιμασία για την γιορτή καθώς και για την υποδοχή τους γενικά!

Με τον τρόπο που υποδέχθησαν τους παριστάμενους μας έκαναν να νιώσουμε όπως παλαιότερα στα τοπικά πανηγύρια της ιδιαίτερης πατρίδας μας! Ευχαριστούμε τον Εφημέριο Πάτερ Ιωάννη Λάππα για την παρουσία του και την ευλογία του. Χρόνια Πολλά και με υγεία σε όλους!

Πηγή: Πανηεπιρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης/doryforos-europa.blogspot.com