ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 0-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις ευκαιρίες για να πάρει το ματς και μεταξύ άλλων δύο δοκάρια με τον Μπάλαν στο 42′ και τον Τζίμα στο 90+5′, όμως ο Ιωνικός που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 66ο λεπτό, έφυγε με τον βαθμό από τους Ζωσιμάδες.

ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός πήραν από ένα βαθμό στη μονομαχία τους Ζωσιμάδες, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0), στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, με τον Μπάλαν να χάνει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα του Θανάση Στάικου. Αρχικά στο 42ο λεπτό με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Στο δεύτερο μέρος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν έπειτα από γύρισμα του Πήλιου από τα δεξιά βρέθηκε προ κενής εστίας και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Ιωνικός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ρομαό με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66ο λεπτό, μετά την πρώτη που αντίκρυσε στο 61ο λεπτό.

Οι Ηπειρώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι με buzzer-beater. Στο 90+5′ ο Σόρια εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζίμας έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ιωνικού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ ο Ιωνικός παραμένει αήττητος με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της ομάδας, έχοντας 15 βαθμούς. Φυσικά στο στρατόπεδο των γηπεδούχων υπάρχει ανησυχία για τον τραυματισμό που υπέστη ο Γιώργος Παμλίδης.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να απειλήσουν, αλλά στο πρώτο μέρος δημιούργησαν λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Στο 10ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Σόρια από τα δεξιά, ο Ριένστρα έκανε το σουτ το οποίο σταμάτησε αμυντικός του Ιωνικού. Ο Μορέιρα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη τελική του Ιωνικού ήταν στο 13ο λεπτό, ο Λοβέρα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μάντζης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Έλληνας επιθετικός απείλησε και με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Σούλης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε την τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 42ο λεπτό, όταν η προσπάθεια του Μπάλαν μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά και έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Καμπράλ στο 48′. Ο Μύγας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο μεσοεπιθετικός του Ιωνικού έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σούλης τον σταμάτησε.

Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ με την τεράστια ευκαιρία του Μπάλαν στο 59′. Ο Πήλιος έκανε το γύρισμα στον Ρουμάνο και αυτός προ κενής εστίας κατάφερε να στείλει την μπάλα ψηλά.

Στο 66′ άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα, καθώς ο Ρομαό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, πέντε λεπτά αφού αντίκρυσε την πρώτη.

Ο Μορέιρα δοκίμασε ένα ωραίο τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 90ο λεπτό ένα πολύ ωραίο σουτ του Μπακαδήμα από μακριά, ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε ωραία επέμβαση.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και πίεσαν τον Ιωνικό στην προσπάθειά τους να πάρουν κάτι στο ματς. Έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το ματς στο φινάλε, αλλά η προσπάθεια του Τζίμα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη στο 90+4′.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (86′ Τζίμας), Ριένστρα (55′ Ριένστρα), Παμλίδης (45′ λ. τρ. Λώλης), Μορέιρα (86′ Λεό), Μπάλαν.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Ρουμπουλάκου, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Φαντιγκά (46′ Καμπράλ), Κάνιας, Λοβέρα (68′ Αντούνες), Σεμπά, Μάντζης (74′ Μάνος, λ. τρ. 90+1′ Μπουένα).