Αποζημίωση $43,5 εκατομμυρίων στον ομογενή πρώην αθλητή του NFL Κρις Μαραγκό

Πενσυλβάνια. Μια ιλιγγιώδη αποζημίωση ύψους 43,5 εκατομμυρίων δολαρίων επιδικάστηκε στον ομογενή πρώην αθλητή των Eagles, Κρις Μαραγκό (Chris Maragos), αφού το αρμόδιο δικαστήριο στη Φιλαδέλφεια έκρινε ότι έπεσε θύμα σοβαρού ιατρικού λάθους, που κόστισε την πρόωρη απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραγκός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον επίσης Ελληνοαμερικανό δικηγόρο Διονύσιο Ρασσιά (Dion G. Rassias), επέρριψε ευθύνες στον φημισμένο ορθοπεδικό Δρα Τζέιμς Μπράντλεϊ (Dr. James Bradley) και την Ορθοπεδική Κλινική του Ινστιτούτου Ρόθμαν (Rothman Orthopaedics Institute), για πλημμελή αντιμετώπιση ενός σοβαρού τραυματισμού, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική όχι μόνο για την καριέρα του, αλλά και τη μετέπειτα φυσική του κατάσταση.

Βάσει των ισχυρισμών του κ. Μαραγκού, οι οποίοι, όπως διαφαίνεται, έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, ο Δρ Μπράντλεϊ και η ιατρική ομάδα του, οι οποίοι τον εγχείρησαν μετά τη ρήξη οπισθίου χιαστού που υπέστη το 2017, δεν διέγνωσαν ούτε φρόντισαν την ζημιά που είχε προκληθεί στον μηνίσκο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμείνει έντονο και να επιβαρυνθεί περαιτέρω, όταν ακολούθησε ένα πρόγραμμα αποθεραπείας και επιστροφής στις αθλητικές δραστηριότητες το οποίο επέφερε βλάβη μη αναστρέψιμη. Κατόπιν τούτου, ο 36χρονος, σήμερα, πρώην αθλητής του φούτμπολ, αναγκάστηκε να αποχωρήσει πρόωρα από τους αγωνιστικούς χώρους, ολοκληρώνοντας απότομα μια πολλά υποσχόμενη καριέρα σε αγωνιστικές επιτυχίες και, ασφαλώς, σε απολαβές.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη οι πρώην παίκτες του Eagles, Τρέι Μπάρτον (Trey Burton), Τζόρνταν Χικς (Jordan Hicks) αλλά και ο άλλοτε MVP του Σούπερ Μπόουλ Νικ Φόουλς (Nick Foles). Εν τέλει, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς για τους γιατρούς, με τον Δρα Μπράντλεϊ να αναγκάζεται να καταβάλει ένα ποσό της τάξεως των 29,2 εκατομμυρίων δολαρίων και το Ινστιτούτο Ρόθμαν άλλα 14,3 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Philadelphia Inquirer».

«Αυτή η υπόθεση και αυτό το δικαστήριο ενδεχομένως να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας, αναγκάζοντας αυτούς τους γιατρούς των ομάδων και τους προπονητές προκειμένου να σταματήσουν να έχουν ως πρώτη ανησυχία το πότε ένας παίκτης θα επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, αλλά να σκεφτούν τα επόμενα 50 χρόνια της ζωής αυτού του παίχτη», δήλωσε ο Διονύσης Ρασσιάς, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε έναν «δικαστικό θρίαμβο».

Στη δική του τοποθέτηση, ο κ. Μαραγκός στάθηκε στο γεγονός ότι, εκτός από την καριέρα του, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικής φύσεως, που ίσως τον ωθήσουν στην τοποθέτηση μοσχεύματος στο γόνατο.

Πάντως, από την πλευρά του Δρα Μπράντλεϊ επαναλαμβάνεται ότι ο ομογενής πρώην αθλητής δεν χρειαζόταν εγχείρηση στον μηνίσκο, ενώ οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι αν γινόταν αυτή η επέμβαση «θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό».

Πηγή:ekirikas.com