Νίκος Δένδιας: Στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά τη συνάντηση με Μπλίνκεν

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, είχε νωρίτερα, σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τους δύο άνδρες να κηρύσσουν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως αναφέρεται, μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη εκτάκτως στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέστη στο δείπνο, που παρατέθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αντονι Μπλίνκεν, καθώς είχε εμφανίσει πυρετό.

Ο κ. Δένδιας βρέθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα, καθώς εμφάνιζε συμπτώματα βαριού κρυολογήματος. Εκεί έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε παράλληλα καταπονήσει τον οργανισμό του το προηγούμενο διάστημα από τις συνεχείς αποστολές σε χώρες του εξωτερικού. Πλέον βρίσκεται σπίτι του.

Μπλίνκεν μετά τη συνάντηση: Να αποφεύγονται απειλές που αυξάνουν την ένταση

Μήνυμα ώστε να σταματήσουν απειλές, όπως αυτές που εκτοξεύει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία και οι οποίες αυξάνουν την ένταση, έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών ανοίγοντας έτσι τον 4ο Στρατηγικό Διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι εταίροι, σύμμαχοι, φίλοι μας και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και μέσω και του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια στην περιοχή, να επιλύουμε τα ζητήματα διπλωματικά και να αποφεύγουμε απειλές που απλώς αυξάνουν την ένταση. Και αυτά είναι πιο δύσκολα σε προεκλογικό περίοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπλίνκεν αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα, επισήμανε πως οι όποιες διαφορές αν επιλυθούν, ανοίγουν «μεγαλύτερες ευκαιρίες από αυτές που βλέπουμε σήμερα για τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό». Τόνισε, δε, πως αν δει κάποιος την περιοχή σαν σύνολο και τι κάνει η Ελλάδα για να γίνει ένας κόμβος ενέργειας για να συνδέσει την Ευρώπη και την Αφρική, να φέρει χώρες μαζί, μέσω συνεργασίας, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Συνοψίζοντας, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως «είναι σημαντικό οι φίλοι μας, οι εταίροι μας να διαχειριστούν διπλωματικά και ειρηνικά τις διαφορές τους» και ότι «οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες».

Πηγή:reader.gr