Το Gazzetta να βραβεύει όχι μόνο τους κορυφαίους της χρονιάς που «έφυγε» μα και θρύλους του ελληνικού αθλητισμού.

Μακριά από τα πεδία δράσης τους, μα κοντά ο ένας στον άλλο, κάτω από την «στέγη» των Gazzetta Awards by bwin, ιερά τέρατα του αθλητισμού και οι κορυφαίοι των κορυφαίων, όπως εσείς τους ψηφίσατε, παρέλαβαν τα βραβεία τους σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής.

Τα Gazzetta Awards By bwin κατέληξαν στα χέρια των μεγάλων νικητών και νικητριών σε μία εκδήλωση που ένωσε το παρελθόν, με το παρόν, με το Gazzetta να βραβεύει όχι μόνο τους κορυφαίους της χρονιάς που «έφυγε» μα και θρύλους του ελληνικού αθλητισμού.

Ο παρουσιαστής της λαμπερής εκδήλωσης, Γιώργος Καπουτζίδης, ανέβηκε στην σκηνή της επιβλητικής αίθουσας του Μεγάρου Μουσικής που φιλοξένησε την τελετή απονομής των βραβείων και μάς καλωσόρισε στην εκδήλωση. Επιστρατεύοντας το γνωστό του εγκάρδιο χιούμορ, έβαλε στο… στόχαστρο – ως γνήσιος «στιβικός» – την αγαπημένη του Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Γιώργο Πομάσκι που είχαν πάρει τις θέσεις τους στα τραπέζια.

Με το ειδικό βραβείο στη μνήμη τιμήν του Αλέξανδρου Νικολαϊδη άνοιξε η βραδιά, με την σύντροφο της ζωής του, Δώρα Τσαμπάζη, να ανεβαίνει στην σκηνή εν μέσω χειροκροτημάτων να το παραλάβει.

 

«Εύχομαι να εμπνευστείτε από τον Αλέξανδρο, για να μη σωθεί μόνο ένα παιδί να σωθούν πολλά», είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενη στην σπουδαία πρωτοβουλία του κ. Πομάσκι προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου να δημοπρατήσει τα παπούτσια του Έλληνα πρωταθλητή.

Η βραδιά συνέχισε με τα ονόματα που εισήχθησαν για φέτος στο Hall of Fame, με τους Legends που «σκόρπισαν» χρυσόσκονη στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, έκαστος στο πεδίο δράσης του. Πρώτος ανέβηκε στην σκηνή ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Μαζί του ο υπουργός Τουρισμού και πρώην μπασκετμπολίστας, Βασίλης Κικίλιας που του παρέδωσε το βραβείο.

«Πάντα είναι όμορφα να έρχομαι εδώ, έχω φίλους, ωραίες αναμνήσεις και την λατρεύω. Είναι ένα βραβείο για το μπάσκετ. Είχα πάντα σπουδαίους προπονητές, παίκτες και ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα την καριέρα που είχα», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Ακολούθησε ο Αντώνης Νικοπολίδης. «Το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη αγάπη. Μου έδωσε περισσότερα από όσα έδωσα εγώ σε αυτό. Έκανα σπουδαίους φίλους και αυτό είναι το σημαντικό», δήλωσε ο θρυλικός κίπερ.

Και στη συνέχεια ήρθε η σειρά της Κατερίνας Θάνου, με την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του στίβου να παίρνει το τιμητικό βραβείο από τα χέρια της προέδρου των Ελλήνων Olympians, Βούλας Κοζομπόλη.

«Πόσο χαίρομαι που έχω να δω τον Γ. Καπουτζιδη! Ευχαριστώ για την βραδιά και την βράβευση. Το να σε τιμούν όταν είσαι εν ενεργεία, όμως όταν περνούν χρόνια και σε βραβεύουν ξανά, αναγνωρίζουν την αξία και την ιστορία σου. Είναι συγκίνηση και χαρά. Ξεχωριστό για μένα. Ο στίβος θα είναι εδώ για πολλά χρόνια Η ιστορία αναγνωρίζεται και πρέπει να γραφτεί ξανά από τους νέους πρωταθλητές», ανέφερε η θρυλική Ολυμπιονίκης μας.

Το back to back της εθνικής πόλο

Τα βραβεία ξεκίνησαν να φτάνουν στους νικητές/νικήτριες με την αρχή να κάνει η ομάδα της χρονιάς, η Εθνική ομάδα πόλο.

«Ευχαριστούμε για την τιμή. Έχουμε κάνει όλο και πιο πολλούς φίλους. Το ότι είμαστε ξανά εδώ είναι επιτυχία και μας κάνει να συνεχίζουμε σε υψηλούς ρυθμούς και να πάμε δυνατά μέχρι το Παρίσι», ανέφερε ο προπονητής της γαλανόλευκης Θοδωρής Βλάχος.

Προπονητής της χρονιάς – Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ακολούθησε η παράδοση του βραβείου για τον «μαέστρο» της χρονιάς που έφτασε στα χέρια του προπονητή του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από «μάχη» με τον προπονητή μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα. Μαζί με τον Σέρβο κόουτς των «πράσινων» στην σκηνή ανέβηκε και η πασίγνωστη τραγουδίστρια Άννα Βίσση που ανέλαβε να του παραδώσει την μεγάλη διάκριση.

«Πρώτη φορά μου ζητούν να δώσω ένα τέτοιο βραβείο και όταν έμαθα που θα το δώσω ενθουσιάστηκα. Ειναι ένας ήρωας όπως όλοι οι αθλητές. Μουσική και αθλητισμός είναι η ζωή μου. Ο Ιβάν έχει εχει μεγάλα επιτεύγματα. Αλλά και λιγότερα χρόνια από μένα. Μπράβο που έφερε την ομάδα μου πάλι εκεί που της αξίζει», είπε η Βίσση.

Ακολούθησε το βραβείο για το καλύτερο γκολ, αυτό του Σέρχιο Αραούχο κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το βραβείο να παραλαμβάνει η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη, εκ μέρους του ποδοσφαιριστή της Ένωσης.

Η συγκίνηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς

Επιστρέφοντας στο Hall Of Fame, στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Legend ανέβηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον οποίο βράβευσε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Μπέζος.

«Πόσο δύσκολο μετά από τόσα χρόνια να θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Αγαπάω την Ελλάδα. 35 χρόνια με βοήθησε πολύ. Με την οικογένειά μου που μπορώ να πω ότι σώθηκα από τον πόλεμο και δε θα το ξεχάσω ποτέ. Για την δουλειά πετύχαμε πολλά πολλοί μαζί. Τι να πω; Ευχαριστώ πολύ το Gazzetta να είστε καλά. Συγκινητικό να με αναγνωρίζουν για το έργο μου», είπε ο άλλοτε κόουτς των ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

 

«Στο πρόσωπο του Μπαγεβιτς… Είναι σημείο αναφοράς γιατί φεύγει από την μετριότητα και ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο. τον θυμάμαι να έχει το βλέμμα στον ορίζοντα. Ήταν και παραμένει ένας γνήσιος καλλιτέχνης του Αθλήματος, ευχαριστώ που μου κάνατε την τιμή να τον τιμήσω», είπε από πλευράς του ο Γ. Μπέζος.

Το επόμενο βραβείο Legend απονεμήθηκε στην κυρία Άννα Βερούλη, με τον Γιώργο Μαυρωτά να το παραλαμβάνει. Σειρά είχε μια ακόμα σπουδαία Ολυμπιονίκης μας η Σοφία Μπεκατώρου.

«Ευχαριστώ γι αυτή την βράβευση. Στο πρόσωπό μου βραβεύονται όλοι οι συναθλητές και συναθλητριές μου, αλλά και οι προπονητές που αφιέρωναν χρόνο για μας ή οι γονείς που δεν άφηναν τις διακοπές τους για να μας βοηθούν. 30 χρόνια νιώθω γεμάτη από τον αθλητισμό και εύχομαι το ίδιο στη νέα γενιά. Δεν είχα ονειρευτεί να γίνω Ολυμπιονίκης, αλλά το έκανα γιατί λάτρευα την θάλασσα. Τώρα θα ασχοληθώ με την ψυχολογία και σε 3 χρόνια θέλω να δημιουργήσω ένα κέντρο που θα βοηθά τους αθλητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα», ήταν το λόγια της.

Συνάντηση «γιγάντων»: Σπανούλης και Μποντιρόγκα

O Bασίλης Σπανούλης θα παραλάβει το βραβείο του από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ενας ακόμη legend στο Hall of Fame του Gazzetta! «Eυχαριστώ για την τιμή. Η αγάπη του κόσμου είναι πάνω από τίτλους και η παρακαταθήκη μου στην επόμενη γενιά», ανέφερε ο νυν προπονητής του Περιστερίου.

 

Σειρά είχε το βραβείο του fair play που πήγε στον Σέρχιο Αραούχο για την αφιέρωση του γκολ που σημείωσε στο «Βικελίδης», στον Άλκη Καμπανό. Η Δώρα Τσαμπάζη ανέλαβε να το παραδώσει, καθώς ειναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το παρέλαβε η γενική διευθύντρια της ΑΕΚ Αγγελική Αρκάδη προκειμένου να φθάσει στον ποδοσφαιριστή της Ένωσης.

Σειρά είχε η παράδοση του βραβείου για την κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να ανεβαίνει στην σκηνή μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που ανέλαβε να το παραδώσει. «Ευχαριστώ πολύ, ήταν μια όμορφη χρονιά για μένα. Είδατε την… ταλαιπωρία μου. Δεν είχα αποφασίσει στο Μόναχο για δεύτερο αγώνα, αλλά ήταν ωραίο συναίσθημα να βλέπω να με παρακολουθεί. Συγκινητική στιγμή να βλέπω να τιμούνται αθλητές στη δύση της καριέρας μου. Χαίρομαι και ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Το κίνητρό μου ηταν τα μηνύματα του κόσμου να αγωνιστώ και στα 20χλμ στο Ευρωπαϊκό. Και χαίρομαι που ο κόσμος έχει γυρίσει στα στάδια», ήταν τα λόγια της.

 

Σειρά του Μίλτου Τεντόγλου, του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς με το βραβείο να παραλαμβάνει ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι. «Πολύ όμορφη βραδιά με τρεις χαρές. Πάλι καλά που δε κάνω κωπηλασία, οτι ο Μίλτος βγήκε αθλητής της χρονιάς, οι αναγνώστες σας ξέρουν πολλά.. κιλά αθλητισμό για να βγάλουν πρώτο τον Μιλτο».

Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις, με πρώτο το Σπέτσαθλον.

Και το τελευταίο βραβείο Gazzetta Awards by bwin όπως ψήφισαν οι αναγνώστες, αυτό του κορυφαίου αθλητή ΑμεΑ, που είναι ο Αντώνης Τσαπατάκης.

«Συγγνώμη που το κάνω διαδυκτιακά, αλλά ευχαριστώ το Gazzetta που με έβαλε υποψήφιο για αθλητή της χρονιάς. Είναι ένα βραβείο που δεν δείχνει τον Αντώνη σαν αθλητή, αλλά οτι στους καιρούς αυτούς οτι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε. Μετά από 10 χρόνια αποτυχιών, αυτές αποτέλεσαν να ανέβω στη σκάλα του καλύτερου αθλητή. Δεν είναι προσωπική επιτυχία, αλλά έγινε με την βοήθεια των χορηγών μου. Και αυτή την αγκαλιά να κάνουμε όλοι μαζι στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και την Συρία. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο. Όποτε σας παρακαλώ σε όσες καμπάνιες συγκεντρώνεται υλικό, να το πράξουμε. Ευχαριστώ πολύ», ήταν οι δηλώσεις του διαδικτυακά.

αντωνιαδης

Με φωνή «σπασμένη» και δύναμη λιονταριού ο Αντώνης Αντωνιάδης

Πραγματικά συγκινητική η στιγμή της βράβευσης του τεράστιου Αντώνη Αντιωνιάδη, με το βραβείο Inspirational Awards. «Είμαι ο μεγαλύτερος από τους τιμώμενους. Ειναι μια απαρχή σήμερα της επανένταξης μου στην κανονικότητα, γιατί δεν είχα την διάθεση και την σωματική ικανότητα να κυκλοφορήσω. Κυκλοφορούσα με καρότσι. Ακόμη δεν περπατώ καλά, αλλά με την πάροδο του χρόνου και την αγάπη της γυναίκας μου, είμαι εδώ και παραλαμβάνω ένα από τα 600 βραβεία που έχω παραλάβει από φορείς».

Ενώ η τελευταία βράβευση ήταν εκείνη στον κ. Στέλιο Πρασσά, τον 94χρονο μαραθωνοδρόμο μας. Η Μαρια Πολύζου το παρέδωσε, εν μέσω θερμού χειροκροτήματος. «Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την χαρά που μου δίνεται, όπως και στην Ελλαδίτσα μας. Να χαιρόμαστε για τα κατορθώματά μας. Κι εγώ ποδοσφαιριστής ήμουν. Στα 50 μου με έβαλαν να τρέξω μαραθώνιο. Εχω τερματίσει σε 30 μαραθώνιους στην Ελλάδα» είπε ο κ. Πρασσάς που είχε αγκαλιά και τα δύο του εγγόνια.

 

ΠΗΓΗ:Gazzetta.gr
Φωτογραφίες/Video: Gazzetta.gr/YouTube